Home > Nieuws > Deelname Nationale Benchmark Facilitaire Innovatie 2020 geopend

Deelname Nationale Benchmark Facilitaire Innovatie 2020 geopend

Maandag 07 Oktober 2019

Hoe ver zijn organisaties in Nederland met facilitaire innovaties? En welke stappen zetten zij op het gebied van hospitality, beleving en duurzaamheid? CSU is ontzettend benieuwd welke uitdagingen er zijn en waar de focus ligt op het gebied van Facility Management.

Met de Nationale Benchmark Facilitaire Innovatie 2020 onderzoekt CSU voor het tweede jaar op rij de weg naar vernieuwing in facilitair management van toonaangevende organisaties. In hoeverre wordt de volgende stap in duurzaamheid én hospitality & beleving van klanten en medewerkers gezet?

CSU nodigt facilitair verantwoordelijken uit voor de Nationale Benchmark Facilitaire Innovatie 2020. Deelname is gratis. Direct na het invullen van de online vragenlijst heeft men inzicht in hoe de eigen antwoorden zich verhouden ten opzichte van vakgenoten. “Dit geeft een uniek inzicht in hun eigen positie in de markt. Dat is zeer waardevol voor het zetten van de volgende stap in innovatie”, aldus Esmée Ficheroux, lid van de Raad van Bestuur CSU.

Op de website van CSU is een link naar de online vragenlijst te vinden: csu.nl/benchmark. Het rapport met de complete resultaten van de Nationale Benchmark Facilitaire Innovatie 2020 wordt gepresenteerd op de Vakbeurs Facilitair van 29 januari tot 1 februari 2020 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Drang naar vernieuwing
Bij het voorgaande benchmarkonderzoek van CSU deelden honderden facility managers van toonaangevende organisaties hun plannen op innovatiegebied. “Hieruit blijkt dat er een enorme drang naar vernieuwing is.”, zegt Ficheroux. “Ruim 80% van de respondenten is actief bezig met het vernieuwen van Facility Management. Dat doen zij niet alleen op technologisch (high tech), maar ook op menselijk vlak (high touch).”

Grootste uitdaging
Opvallend detail is wel dat facility managers voornamelijk focussen op hospitality en de beleving van hun medewerkers en gasten. Ficheroux: “En dat is tegelijkertijd ook hun grootste uitdaging! Innovatie, anders denken en het slim inzetten van nieuwe technologie kunnen daar zeker een verschil maken. Maar in hoeverre gebeurt dat nu al? Dat is een van de vragen die we centraal stellen in het nieuwe benchmarkonderzoek.”

Groene innovaties
Daarnaast is CSU nieuwsgierig hoe het zit met groene innovaties. “Uit het eerste benchmarkonderzoek weten we dat bijna twee derde van de respondenten bezig is met duurzaamheid en het verlagen van de CO2 footprint”, aldus Ficheroux. “Maar waar liggen kansen op verbetering en op welke termijn? Ook daar ligt een aandachtspunt in het komende onderzoek.”

CSU omarmt innovatie en vernieuwing. Esmée Ficheroux: “Daar zijn we dagelijks mee bezig. Zeker ook op het gebied van hospitality en duurzaamheid. We lopen graag voorop, kijken naar de toekomst en dat doen we het liefst samen met onze relaties. Het is mooi om te zien hoe innovatieve oplossingen als slimme sensoren, big data en robotica de facilitaire sector veranderen. Dat zorgt voor kansen, maar ook voor pittige uitdagingen!”

DOE MEE AAN DE BENCHMARK

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Altijd scherp op het laatste nieuws? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van CSU.