Home > Nieuws > CSU voor vier jaar aan de slag in alle gebouwen GVB Amsterdam

CSU voor vier jaar aan de slag in alle gebouwen GVB Amsterdam

Dinsdag 09 Mei 2017

CSU gaat voor minimaal vier jaar alle gebouwen van GVB in Amsterdam schoonmaken, met uitzondering van de metrostations. GVB is verantwoordelijk voor het openbaar vervoer en de veerdiensten in en rond Amsterdam. Het contract ging op 1 mei van dit jaar in. 

Met ruim 3500 fte behoort het bedrijf tot de grootste werkgevers van de stad. Nu al worden elke dag driekwart miljoen reizigers vervoerd. Onder meer door de komst van de Noord/Zuid-lijn is de verwachting dat het reizigersaantal doorgroeit naar één miljoen per jaar.

Tot nu toe waren drie verschillende schoonmaakbedrijven actief in de schoonmaak van het hoofdkantoor, de garages, werkplaatsen en de remises. CSU behoorde daar niet toe.

GVB heeft besloten drie schoonmaakcontracten in een nieuwe overeenkomst te bundelen waarbij het facilitair bedrijf van GVB zal optreden als regieorganisatie. Na de aanbesteding is de opdracht gegund aan CSU. Het Facilitair Bedrijf geeft aan de klassieke opdrachtgever/opdrachtnemer-relatie in de schoonmaak te willen veranderen naar een samenwerking die beter past bij deze tijd.

‘CSU is de expert’
‘We willen als klant meer ontzorgd worden’, verklaart contractmanager Facilitair Bedrijf Judith Janmaat. ‘Voorheen schreven wij alles voor wat er moest gebeuren voor een veilige en schone werkomgeving. Maar CSU is de expert. Laat die ons maar vertellen wat er moet gebeuren. Ook verwachten we dat CSU vier jaar lang flexibel met ons kan meebewegen met de groei die we doormaken.’

Jeanette Suurd, Businessunit Directeur van CSU is trots op de nieuwe opdracht. ‘Aspecten als duurzaamheid en hospitality zijn in de aanbieding meegewogen. CSU gaat op basis van dagschoonmaak aan de slag in Amsterdam. Onderdeel van het contract is dat een deel van de arbeidsplaatsen wordt ingevuld via social return. Dat is een terrein waarop CSU al meerdere initiatieven heeft ontwikkeld in grote steden.’

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Altijd scherp op het laatste nieuws? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van CSU.