Zoeken Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoekfunctie te sluiten.

CSU voor negende keer op rij Top Employer

Uden, 20 januari 2022 – Schoonmaakbedrijf CSU mag zich opnieuw Top Employer noemen. Het is voor de negende keer op rij dat het Udense familiebedrijf het predikaat ontvangt. Organisaties die deze titel voor beste werkgever willen verdienen moeten bewijzen uitstekend te scoren op alle relevante HR-thema’s. Het Top Employers Institute dat achter het certificaat staat, toetst bedrijven onder andere op hun beleid met betrekking tot loopbaanontwikkeling, de bedrijfscultuur, medewerkerswelzijn, onboarding en meer.

Koploper in goed werkgeverschap

CSU bewijst al bijna een decennium voorop te lopen binnen de beoordeelde thema’s. In 2020 won het bedrijf de prestigieuze Koning Willem I prijs. De jury, bij de prijsuitreiking vertegenwoordigd door Koningin Máxima, roemde CSU toen als ‘koploper in technische en sociale innovatie’. Zo biedt CSU zijn medewerkers met het programma ‘Fris in je Werk’ verschillende handvaten die hen fysiek, mentaal en financieel gezond helpen houden. Zo is er bijvoorbeeld budgetcoaching, psychische coaching en gratis fysiotherapie. Sinds enige tijd biedt CSU ook het programma ‘Healthy Women’ aan om vrouwen in de overgang te ondersteunen. In de coronaperiode waarin schoonmakermedewerkers cruciaal zijn gebleken heeft dit programma, samen met andere initiatieven, zijn meerwaarde dubbel en dwars bewezen.

John van Hoof, voorzitter Raad van Bestuur CSU: “Wij staan voor goed werkgeverschap. Wij geloven in de service profit chain: als je investeert in je medewerker dan is hij betrokken en enthousiast. De klant ziet dat en voelt dat, en die geeft dat ook weer door. Dat is de ketenreactie die voor succes zorgt. En dat doe je samen: als je als organisatie succesvoller wil zijn dan begint dat bij de medewerker. Die maakt echt het verschil.”

Visueel contract

Ook diversiteit en inclusiviteit staat hoog op de agenda bij CSU, waar inmiddels meer dan 110 verschillende nationaliteiten zijn vertegenwoordigd. CSU biedt om die reden als één van de eerste werkgevers in Nederland een visuele arbeidsovereenkomst aan haar medewerkers aan, zodat die voor iedereen te begrijpen is. Daarnaast kunnen medewerkers Nederlandse les volgen, als dat mogelijk is en zij dat willen.

De warmte van een familiebedrijf

Marco Gramser, HR Directeur bij CSU: “Als familiebedrijf hechten we veel waarde aan de warmte en het gevoel van persoonlijke relaties. Iedereen is welkom. Dit certificaat onderschrijft wat we bij CSU ook zonder die onderscheiding voelen: we zijn één team. Daarom kiezen we ervoor dat nu eens niet de directie aan het woord is, maar dat onze collega’s op de werkvloer ons verhaal in een vertellen.” De video bekijk je hieronder:

maxresdefault
csu-top-employer-netherlands-2022-duurzaam-werkgeverschap