Home > Nieuws > CSU ontvangt Keurmerk Sociale Onderneming

CSU ontvangt Keurmerk Sociale Onderneming

Woensdag 07 December 2016

Op 6 december ontvingen Rob Boers, Manager KAM en Joest Kessen, Districtmanager, het certificaat van het Keurmerk Sociale Onderneming op het nationaal congres de Sociale Onderneming in Den Haag.

Het keurmerk Sociale Onderneming (KSO) is het nieuwe keurmerk dat zich richt op Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO).

Het keurmerk Sociale Onderneming certificeert ondernemingen en organisaties die sociaal betrokken zijn in de samenleving. Bij dit keurmerk staat de mens centraal. Dat maakt het keurmerk uniek. Bedrijven vinden het steeds belangrijker dat zij voor MBO ook de erkenning krijgen. Lex de Bruijn, directeur van FIRA “Wij kennen CSU als een sociaal bedrijf dat voldoet aan de eisen van het Keurmerk Sociale Onderneming”.

FIRA is benoemd tot verificatiebureau voor het Keurmerk Sociale Onderneming. FIRA voert de verificatie uit op basis van de drie pijlers van KSO: samenleving, arbeidsmarkt en milieu.

Het Keurmerk Sociale Onderneming geeft erkenning aan het bedrijf en daardoor de mogelijkheid om alle stakeholders van het bedrijf, personeel, klanten, leveranciers, financiers en opdrachtgevers te laten zien dat zij bewust een relevante plek in de maatschappij heeft ingenomen. Dat zij verantwoordelijkheid neemt voor het eigen personeel en voor de omgeving waarin de onderneming gevestigd is. Een actieve, betrokken deelname aan de samenleving staat bij Keurmerkhouders voorop.

Keurmerkhouders als Transavia, DHL Express en Douwe Egberts gingen CSU voor.

CSU volgt de richtlijnen van ISO 26000 en is gecertificeerd voor ISO 14001, CO2 Prestatieladder, Prestatieladder Socialer Ondernemen.

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Altijd scherp op het laatste nieuws? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van CSU.