Home > Nieuws > CSU ondertekent Taalakkoord ministerie Sociale Zaken en Werkgelegenheid

CSU ondertekent Taalakkoord ministerie Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Maandag 14 December 2015

Op dinsdag 8 december heeft schoonmaakbedrijf CSU het Taalakkoord van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ondertekend. Het akkoord is bedoeld om de taalachterstand op de werkvloer te verminderen. In ons land gaat het naar schatting om 700.000 werknemers die niet goed Nederlands spreken. Die zijn voor een groot deel te vinden in de schoonmaakbranche. CSU is koploper in de branche met projecten op het gebied van taalonderwijs.

Veel bedrijven hebben zich aangesloten bij het initiatief van het ministerie. Taalbeheersing op de werkvloer moet meer prioriteit krijgen, verwoordt het ministerie in zijn ambitiedocument. De overheid wil graag dat werkgevers hun verantwoordelijkheid nemen om dit taboe te doorbreken. Leidinggevenden bij CSU motiveren schoonmaakmedewerkers om zich op te geven voor een intern taaltraject. Daarvoor werkt het schoonmaakbedrijf samen met een opleidingsinstituut dat taalonderwijs geeft gericht op het schoonmaakvak.

Taal en duurzame inzetbaarheid

CSU onderneemt al jaren activiteiten om de taalontwikkeling van medewerkers te stimuleren. Dat heeft direct te maken met het belang van duurzame inzetbaarheid van medewerkers, zegt directeur P&O Marco Gramser die persoonlijk zijn handtekening zette onder het akkoord. ‘Taal raakt vier facetten van duurzame inzetbaarheid. Het heeft te maken met veiligheid: veiligheidsinstructies kunnen begrijpen is belangrijk. Ook zijn schoonmakers vaker overdag aan het werk. Dat vraagt meer communicatieve vaardigheden. Medewerkers krijgen meer zelfvertrouwen, waardoor ze beter presteren, het werk leuker vinden en minder verzuimen. En als laatste kan schoonmaak een opstart zijn naar een andere baan, als medewerkers de Nederlandse taal machtig zijn.’

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Altijd scherp op het laatste nieuws? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van CSU.