Home > Nieuws > CSU neemt MKB-schoonmaakklantenportefeuille over van ISS Facility Services

CSU neemt MKB-schoonmaakklantenportefeuille over van ISS Facility Services

Maandag 30 Oktober 2017

Schoonmaakbedrijf CSU integreert per 12 november de schoonmaakactiviteiten voor circa 340 MKB-opdrachtgevers van ISS Facility Services uit De Meern. Circa 725 medewerkers en betrokken direct leidinggevenden treden volledig of gedeeltelijk in dienst bij CSU. De overname van deze activiteiten sluit goed aan bij de strategische keuzes van beide partijen.

ISS zocht voor de verkoop van deze klantenportefeuille een kwalitatieve en betrouwbare overnamepartner met landelijke dekking in Nederland. In CSU vonden ze een gerenommeerde en gerespecteerde marktpartij met ruime ervaring in grote overnametrajecten en met voldoende borging en toekomstperspectief voor klanten en medewerkers.

Veel waarde is gehecht aan de juiste overgang van het personeel. Alle circa 725 schoonmaakmedewerkers gaan in lijn met de contractwissel (artikel 38) van de CAO voor het Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf geheel of gedeeltelijk over naar CSU. Bij de transitie behouden de werknemers dezelfde arbeidsvoorwaarden. Ook 15 Rayonmanagers en 1 Operationeel Directeur treden in dienst bij CSU. De bestaande klant-medewerkerrelaties worden daarbij zoveel mogelijk in tact gehouden.

Kees Stroomer, Algemeen Directeur ISS Facility Services: “Het afstoten van deze klantportefeuille van kleinere MKB-klanten met enkelvoudige schoonmaakdiensten past in onze strategie, waarbij cleaning services overigens wel een belangrijk onderdeel blijven uitmaken van onze dienstenportfolio. Daarnaast zijn we volledig gespecialiseerd in healthcare, hygiëne & hospitality en in food cleaning. Wij maken een gerichte strategische keuze voor een focus op grotere nationale en internationale klanten en op het aanbieden van integrated facility services. We concentreren ons daarbij nog meer op waardecreatie door integrale facility management oplossingen voor klanten. Daarin is ISS verantwoordelijk voor het management en de coördinatie, de organisatie en de levering van de volledige facilitaire dienstverlening”.

John van Hoof, voorzitter Raad van Bestuur CSU: “CSU focust op schoonmaak in Nederland en deze uitbreiding binnen het MKB-segment past daar goed bij. Met onze ruime ervaring met soortgelijke overnametrajecten kunnen we activiteiten met oog voor klant en medewerkers integreren in onze bestaande organisatie. CSU investeert vooruitstrevend in digitalisering en innovatie en de persoonlijke, klantgerichte benadering heeft de hoogste prioriteit. Voor opdrachtgevers en medewerkers is CSU de beste garantie voor continuïteit”.

 

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Altijd scherp op het laatste nieuws? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van CSU.