Zoeken Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoekfunctie te sluiten.

CSU helpt bij verlichten werkdruk zorgpersoneel Humanitas

humanitas-ws-1

Opdrachtgever Stichting Humanitas, een zorginstelling in de regio Rotterdam, klopte onlangs aan bij CSU voor hulp. Door de aanhoudende coronapandemie loopt de druk in de zorg op en dat is ook duidelijk merkbaar in de verpleeghuizen van Humanitas. Om de kwaliteit van zorg te kunnen blijven leveren, biedt CSU een helpende hand door schoonmaakmedewerkers in te zetten bij de ondersteuning van zorgteams en het verlenen van sociale steun aan cliënten. Het vaste schoonmaakteam van CSU blijft verantwoordelijk voor de schoonmaak.

Het gaat om medewerkers die voor het uitbreken van corona werkzaam waren in hotels in de regio Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Doordat de vraag naar schoonmaak in deze branche flink is teruggelopen, kunnen zij nu bijspringen in de zorg.

Sociaal aspect

De medewerkers ondersteunen bij allerlei praktische taken en werkzaamheden zoals het vervoeren van linnenpakketten, het afvoeren van afval, het opmaken van bedden, het verzorgen van broodmaaltijden en het gezelschap houden van cliënten.

“Er heerst een flinke druk op de zorg. Dat merken wij bij Humanitas ook. Door CSU in te schakelen kunnen we het zorgpersoneel ietwat ontlasten. Daarnaast vinden wij het heel belangrijk voor onze cliënten dat ze in contact blijven met anderen. Nu de sociale kringen wat kleiner worden omdat cliënten momenteel minder bezoek ontvangen, is het heel fijn dat medewerkers van CSU ook hieraan kunnen bijdragen”, zegt Gijsbert van Herk, voorzitter Raad van Bestuur Humanitas.

Begeleiden en opleiden

Momenteel ondersteunen 45 medewerkers op zeven locaties van Humanitas en dat aantal wordt op termijn uitgebreid. CSU en Humanitas bereiden de medewerkers voor op het werken in een zorglocatie waar mogelijk corona heerst met e-learnings en persoonlijke begeleiding. Ook stelt Humanitas een hulplijn beschikbaar waar medewerkers 24 uur per dag terecht kunnen voor vragen.

“Wij zijn blij om als bedrijf onze verantwoordelijkheid te kunnen nemen en op deze manier bij te dragen aan de zorg. Daarbij vinden we het belangrijk om onze medewerkers werk te kunnen blijven bieden. Met deze samenwerking spelen we in op de hulpvraag van Humanitas, maar investeren we ook in de kennis, kunde en veiligheid van onze medewerkers”, vertelt Joeke van der Ven Districtsmanager zorg bij CSU.