Zoeken Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoekfunctie te sluiten.

CSU finalist Koning Willem I prijs 2020

-kw1-esmee-ws

CSU is als een van de drie finalisten genomineerd voor de prestigieuze Koning Willem I Prijs in de categorie ‘Grootbedrijf‘. Het gaat hierbij om ondernemingen met meer dan 250 werknemers. De Koning Willem I prijs vormt de bekroning van goed en onderscheidend ondernemerschap. Naast CSU werden ook AWL en Dura Vermeer gekozen als finalisten. De uitreiking van ‘de Oscar voor het Nederlandse bedrijfsleven’ vindt plaats op 25 november 2020.

Durf en Ondernemerschap

Ondernemingen die de afgelopen jaren durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en goed ondernemerschap hebben getoond, komen in aanmerkingen voor de prijs. ‘Vernieuwen’ en ‘Ondernemerschap tonen’, dat typeert CSU. CSU wil schoonmaak slimmer en aantrekkelijker maken én aanjager zijn van innovaties in de facilitaire branche.

Daarnaast werd CSU in 2020 voor het zevende jaar op rij gecertificeerd als ‘Top Employer Nederland’. Schoonmaakwerk blijft mensenwerk. Met 138 nationaliteiten heeft CSU een mooie dynamiek en een relevante positie om bij te dragen aan goed werk. Het gaat hierbij om de combinatie tussen ‘high tech’ en ‘high touch’. CSU zet zich onverminderd in op de verdere ontwikkeling van het HR-beleid. Hiervoor hebben zij verschillende programma’s ontwikkeld zoals “Fris in je werk”, wat zich richt op het verhogen van werkgeluk, het bieden van kansen voor talentontwikkeling en het verlagen van ziekteverzuim. Schoonmaken vraagt ook om vakkennis. Omdat de schoonmaakmarkt voortdurend verandert, is het belangrijk om wendbaar mee te bewegen. Daarom heeft CSU geïnvesteerd in het bijscholen en opleiden van haar medewerkers via o.a. online en virtual reality trainingen.

Waardering

Esmée Ficheroux, lid Raad van Bestuur is verheugd: “We zijn trots om finalist te zijn. Het is een groot compliment voor ons bedrijf en al onze medewerkers. Zij hebben hard gewerkt om er het allerbeste uit te halen, zeker de afgelopen maanden. We doen het voor elkaar, voor onze klanten en voor de toekomst. Een finaleplaats is een mooie bekroning voor onze werkwijze.”

Koning Willem I Prijs

De Koning Willem I Stichting reikt sinds 1958 tweejaarlijks de Koning Willem I Prijs uit. De Koning Willem I prijs is een Nederlandse prijs voor ondernemingen. De prijs wordt uitgereikt aan een groot bedrijf (meer dan 250 werknemers) en aan een MKB-bedrijf. De stichting beoordeelt de inzendingen op het financieel-economisch beleid van de ondernemingen en op de criteria ‘durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid en innovatie’. Sinds 2014 wordt de prijs uitgereikt door Koningin Máxima, zij is erevoorzitter van de stichting. Meer informatie over de Koning Willem I Prijs is beschikbaar op www.kw1prijs.nl.