Home > Nieuws > CSU en Stichting Axios sluiten SROI-overeenkomst

CSU en Stichting Axios sluiten SROI-overeenkomst

Donderdag 30 Mei 2013

CSU en Stichting Axios ondertekenden een overeenkomst om via de AjaxCampus, jongeren met een sociaal-maatschappelijke achterstand naar een baan te begeleiden. Reeds veertig jongeren tussen de 16 en 24 jaar zijn gescout voor de Ajax Campus. Dit aantal moet uitgroeien naar 300 per jaar. Het is een van de vele ‘social return’ initiatieven van CSU.

Onder de naam Ajax Campus initieerde Stichting Axios namens de gemeente Amsterdam en voetbalclub Ajax dit initiatief. “We bieden jongeren een doorlopende leer-werklijn”, zegt Bart Logchies, Hoofd opleidingen van Stichting Axios. “Wat ze hier leren, zal ze helpen hun debuut te maken in de ArenA, bijvoorbeeld als schoonmaker. Ook een schoonmaker draagt bij om Ajax kampioen te maken”.

CSU directeur Peter-Paul Daey Ouwens is verheugd om te participeren in de AjaxCampus. “CSU sponsort Ajax bijna een kwart eeuw en er werken veel CSU’ers bij de ArenA en in Ajax-gebouwen. CSU geeft jongeren uitzicht op een baan met leerplekken en stageplaatsen. Vanuit de Wet Wajong hebben we in Amsterdam nu al een aantal proefplaatsingen lopen die tot een vaste baan kunnen leiden. Daarnaast hebben we 30 leerwerkplekken beschikbaar gesteld en stellen we ons netwerk open. Deze samenwerking past goed bij CSU’s aandacht voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers en de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt”.

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Altijd scherp op het laatste nieuws? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van CSU.