Home > Nieuws > CSU aan de slag op hoofdkantoor Essent met datagestuurde schoonmaak

CSU aan de slag op hoofdkantoor Essent met datagestuurde schoonmaak

Donderdag 19 December 2019

CSU verzorgt sinds 1 november de schoonmaakdienstverlening op het hoofdkantoor van energieleverancier Essent in ’s-Hertogenbosch. Een datagestuurde aanpak stelt CSU in staat de schoonmaak slimmer in te richten. Andere doelstellingen zijn het verhogen van de belevingskwaliteit voor de gebouwgebruikers en een nauwere samenwerking met de verschillende facilitaire partijen.

Scherp op schoon en beleving
De samenwerking tussen CSU en Essent is voor ten minste 4 jaar. Binnen het contract vallen het reguliere onderhoud van het hoofdkantoor, het gescheiden inzamelen van afvalstromen en de glasbewassing aan de binnenzijde en voorgevel van het gebouw. CSU hanteert een gefaseerd meerjarenplan om de overige wensen en doelstellingen van Essent ten uitvoer te brengen. Deze hebben onder andere betrekking op het verhogen van de belevingskwaliteit voor de medewerkers en bezoekers van het hoofdkantoor. CSU biedt alle schoonmaakmedewerkers een persoonlijk opleidingstraject aan en zet doorgewinterde schoonmaakcollega’s in om de transitie naar het nieuwe contract en de CSU-werkwijze soepel te laten verlopen. Ook in de keuze van materialen en middelen speelt CSU in op de belevingskwaliteit. Zo zijn de werkwagens voorzien van geurbeleving op de werkwagens en werken alle medewerkers in de met een Fashion Award bekroonde circulaire werkkleding.

High tech & high touch
Een andere belangrijke doelstelling is het realiseren van slimmere schoonmaak. Door de implementatie van BeSense (slim platform voor efficiënter, gezonder en schoner gebouwbeheer dat CSU samen met partner Heijmans ontwikkelde) zijn de wensen en eisen van de gebouwgebruikers volledig in kaart te brengen, al vóór de start van de schoonmaakronde. “Daarnaast verlenen wij ondersteuning aan Essent’s Integraal Serviceteam. Om de schoonmaak naadloos te laten aansluiten op de overige facilitaire diensten in het gebouw, gaan we de samenwerking graag aan. De expertise die we in onze FM Coalitie hebben opgebouwd als facilitair verbinder levert daaraan een positieve bijdrage”, licht Joost Boelens, manager commerciële zaken van CSU toe.

Energie voor iedereen
Essent en CSU delen daarnaast de ambities op het gebied van strategisch samenwerken. “’Waarom moeilijk doen als het samen kan’ is de tot dusver ervaren werkwijze en geeft iedereen energie om beider ambities waar te kunnen maken”, aldus Cordula Mourik van Essent Facility Services.

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Altijd scherp op het laatste nieuws? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van CSU.