Zoeken Druk op ENTER om te zoeken of ESC om de zoekfunctie te sluiten.

Bij alle innovaties staat bij ons de mens voorop

Innovatie Dennis Ruiter

Dennis Ruiter is sinds twee jaar in dienst als innovatie specialist bij Total Care, bestaande uit de afzonderlijke bedrijven CSU (schoonmaak), Tzorg (thuiszorg) en Zizo (gemaksdiensten). Zijn kennis van Facility Management en IT vormen een mooie basis voor de projecten waar hij aan werkt. In dit interview neemt Dennis ons mee in de ontwikkelingen op het gebied van innovatie binnen de organisatie, waarin aandacht voor de mens voorop staat.

Bij CSU, Tzorg en Zizo worden op dit moment de mogelijkheden op het gebied van Augmented Reality (AR) onderzocht voor het trainen van schoonmaakmedewerkers. “Via mobiele telefoons kijken we of we een extra laag over de werkelijkheid kunnen leggen,” vertelt Dennis. “Dat klinkt misschien wat vaag, maar door middel van een speciale app worden schoonmaakmedewerkers op een leuke, vernieuwende manier getraind, waardoor de informatie beter wordt onthouden. Dit is heel anders dan bij traditionele trainingen.”

AI maakt het makkelijk

Naast Augmented Reality (AR) is Artificial Intelligence (AI) niet meer weg te denken. Dennis volgt de ontwikkelingen op de voet. Het team begon enthousiast met AI na de komst van ChatGPT. “Snel merkten we dat er structuur nodig was. Daarom is er een projectgroep opgericht. We hebben bijeenkomsten en workshops georganiseerd voor medewerkers van onze kantoren. Het doel hiervan is om medewerkers te inspireren en te laten ontdekken waar AI hun dagelijkse taken kan ondersteunen en verbeteren. Deze workshops helpen ons om gerichte kansen en uitdagingen te identificeren die de basis vormen voor onze andere AI-initiatieven.”

“Als organisatie hebben we ervoor gekozen om Copilot als AI tool te gebruiken. De keuze is gevallen op CoPilot, omdat bij gebruik van deze tool de veiligheid van onze data gegarandeerd wordt. Bij een tool als ChatGPT ligt informatie die je invoert direct onbeschermd op straat en dat is niet wat we willen.

Copilot wordt nu getest in Microsoft-producten zoals Word, Excel en Teams. AI kan op dit vlak helpen bij het maken van notulen, samenvattingen, presentaties, etc. We proberen ook vertaaltools voor video’s uit, wat nuttig is voor de communicatie met onze medewerkers van allerlei nationaliteiten. Ons doel is om AI veilig en effectief te gebruiken, zodat al onze medewerkers beter kunnen werken.”

Innovatie Dennis Ruiter

Toekomstvisie

De toekomst van AI bij Total Care ziet er veelbelovend uit. Er wordt geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling om uiteindelijk te komen tot een volledig geïntegreerde AI-oplossing die efficiëntie verbetert, innovatie stimuleert en veiligheid waarborgt. “We geloven dat de combinatie van innovatie en AI niet alleen onze bedrijfsprocessen zal veranderen, maar ook onze totale dienstverlening naar een hoger niveau tilt. Zo bereiden we ons voor op een toekomst waarin AI een centrale rol speelt in alles wat we doen.”

Door nieuwe initiatieven en tools te testen en te leren van de resultaten, wil Total Care de schoonmaakbranche inspireren en voorop blijven lopen. Met als belangrijkste uitgangspunt; de mens voorop.