Home > Nieuws > CSU leidt statushouders op tot gediplomeerd schoonmaker

CSU leidt statushouders op tot gediplomeerd schoonmaker

Dinsdag 24 Oktober 2017

Samen met zes gemeenten in zuiden van het land en Seiso Opleidingen leidt CSU statushouders op tot schoonmaker. Eind september gingen de eerste 22 statushouders aan de slag. Het initiatief is een uitvloeisel van het project ‘Kweekvijver medewerkers Dienstverlening’. AgriFood Capital is medefinancier van het project, waarin ook ROC De Leijgraaf participeert.  

Eind september startte het project met de eerste 22 statushouders. Het gehele traject beslaat anderhalf jaar: een schoonmaakopleiding, een proefplaatsing en het BBL-traject Entree Dienstverlening. Het is een initiatief van een aantal gemeenten in Noordoost-Brabant: Cuijk-Grave-Mill, Boxmeer, Sint-Anthonis, Uden, Meierijstad en Oss. Die gemeenten dragen ook de kosten van het project, in samenwerking met AgriFood Capital.

Vaste baan
CSU biedt de deelnemers in eerste instantie een stage aan. Tegelijkertijd volgen statushouders een onderwijsprogramma bij het schoonmaakbedrijf, gericht op het behalen van het RAS diploma basisschoonmaak. Ook krijgen de statushouders aanvullende opleidingen. ROC De Leijgraaf verzorgt het traject voor het diploma BBL Entree Dienstverlening, Seiso Opleidingen is verantwoordelijk voor de schoonmaakopleiding en de lessen in vakgericht Nederlands. Doelstelling is dat CSU na afloop van het traject de statushouders een vaste baan aanbiedt.

Veel statushouders komen na het krijgen van hun verblijfsvergunning in Nederland maar moeilijk aan de slag. Diploma’s uit een ander land tellen meestal niet, de taal is een struikelblok en de weg naar een betaalde baan is onbekend. In veel branches is er echter een tekort aan mensen, zoals schoonmaak, food en catering.

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Altijd scherp op het laatste nieuws? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van CSU.