Home > Nieuws > CSU lanceert nieuwe werkwagen op foamwielen

CSU lanceert nieuwe werkwagen op foamwielen

Donderdag 13 September 2018

De innovatiewedstrijd ‘Beste schoonmaakidee van CSU’ leverde eind vorig jaar meer dan honderd goede ideeën op. Een van de winnende ideeën resulteerde in een praktisch en snel uitvoerbaar plan. Onlangs werd de eerste versie van de nieuwe werkwagen op foamwielen gelanceerd.

‘Innovatie is iets van de hele organisatie’, vindt innovatiespecialist Elke Wirtz. ‘We hebben de wedstrijd in het leven geroepen om de mensen van de werkvloer er bij te betrekken.’ Het idee voor schokdempende foamwielen kwam van Brigitte Robben. Zij werkt bij Zorggroep Archipel in Nuenen en bedacht een plan waardoor de wielen van de werkwagen voor beduidend minder geluidsoverlast zorgen in het woonzorgcentrum. Brigitte is geïnspireerd door de wielen van een rollator: ‘Die leken me heel geschikt voor mijn werkwagen. De geluidsoverlast is door de komst van deze banden een stuk minder.’ De nieuwe werkwagen op foamwielen is niet alleen stiller, maar ook makkelijker wendbaar, loopt lichter en is makkelijker te draaien.

Elke: ‘Archipel is enthousiast en het mooie is dat ze op de locatie in Nuenen het idee van Brigitte door willen trekken naar hun eigen werkmaterialen. Een win-win situatie dus. Het is zowel voor de klant, de bewoners als voor onze medewerkers een voordeel.’ Als het proefmodel goed bevalt, wordt deze verder uitgerold en als best practice doorgetrokken naar andere zorglocaties waar CSU schoonmaakt.

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Altijd scherp op het laatste nieuws? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van CSU.