Home > Innovatie > Virtual Reality

Virtual Reality

Virtual Reality is in opmars. En daar draagt CSU een steentje aan bij. Virtual Reality is een omgeving waarbij de gebruiker een levensechte ervaring ziet en hoort middels een VR-bril. Het is mogelijk de omgeving te verkennen. Virtual Reality geeft de gebruiker de illusie dat hij ergens anders is. Het resultaat is een 3D-wereld waarin de gebruiker zelfstandig een kijkje kan nemen.

Beleving

CSU investeert in Virtual Reality (VR) om zo nóg klantgerichter te werken. VR biedt veel mogelijkheden voor het beleven en verbeteren van facilitaire klantbeleving. Bij de Universiteit van Amsterdam hebben we een VR-productie opgenomen. CSU laat hiermee zijn dienstverlening op realistische wijze beleven. Het geeft de kijker een virtuele blik door de ogen van de eindgebruiker.

 

Opleiden en trainen

De toepassingsmogelijkheden van VR zijn bijzonder breed. CSU integreert Virtual Reality in de opleiding van schoonmaakmedewerkers. Middels een 360 graden Virtual Reality tour kunnen zij in eigen tempo bij de klant rondkijken. Ze staan als het ware al bij de klant binnen en de virtuele omgeving is voorzien van extra informatie en instructies. De Virtual Reality tour is op elk apparaat te bekijken en in ieders eigen tempo. CSU ziet VR als een efficiënte manier om opleidingen of instructies te geven en daarmee het onboarding traject te faciliteren.


VR Veiligheidtraining

Eind 2019 hebben we onze schoonmaakmedewerkers een VR bril gegeven. Hiermee kunnen zij een VR instructie over Veiligheid volgen. Onze schoonmaakcollega's leren zo op een leuke manier wat veiligheid in het werk betekent. Met de Virtual Reality bril kunnen zij zich verplaatsen naar een virtuele, realistische omgeving. We maakten een training in spelvorm waarin ze verschillende werksituaties op het gebied van veiligheid tegenkomen.