Home > Innovatie > Darin

Darin

Unieke circulaire afvalscheiding

Ook op de werkvloer bijdragen aan een circulaire economie? CSU helpt je daarbij. Darin is een circulair afvalinzamelsysteem om afval apart in te zamelen en te recyclen. Darin is in elke werkomgeving op zijn plaats: onderwijs, zakelijke dienstverlening, overheid en (zorg)instellingen. Van inzameling tot verwerking, van vuilniszak tot inzamelunit. Darin is scheiden van afval aan de bron.

Een sociaal steentje bijdragen

Ook op sociaal niveau draagt Darin bij aan een circulaire economie. Enthousiaste medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt produceren en assembleren de onderstellen en deksels van de afvalunits. Hierdoor draaien zij weer mee in het arbeidsproces en vergroten ze hun kansen in onze maatschappij. Dat maakt het interessant voor iedereen die maatschappelijk verantwoord ondernemen écht serieus neemt.


Meer weten over Darin?

Samen met afvalspecialist Van Kaathoven bundelden we onze expertise in deze co-creatie. Het resultaat is een bijzonder circulair inzamelsysteem. Kijk eens op gewoondarin.nl of mail ons via darin@csu.nl.

Prins Darin, speciaal voor Onderwijs

Hygiëne en veiligheid zijn meer dan ooit van belang, zeker op een basisschool. In het kader van ‘jong geleerd, is oud gedaan’ helpt CSU als facilitair kennispartner daarom graag mee om jonge kinderen en leerlingen van basisscholen spelenderwijs bewust te maken van het belang van een schone omgeving, en hen te leren om afval te scheiden en op te ruimen.  

Hiervoor zetten we Prins Darin in, onze enthousiaste gids die kinderen in het basisonderwijs spelenderwijs meeneemt op zijn missie voor een schonere wereld.

Met Prins Darin dragen we op een moderne manier bij aan lesmateriaal op het thema duurzaamheid. 

Aan de slag met Prins Darin

Wil je zelf aan de slag met het educatieprogramma van Prins Darin? Dat kan! We sturen je graag de starterskit voor het basisonderwijs (PO) toe. Deze bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Hologram van Prins Darin (incl. instructie).
  • Doeboekje (hard copy)  
  • Toverkettingen (gestanst)  
  • CSU lint voor Toverketting  
  • Leesboekjes Prins Darin (hard copy)

Prins Darin op jouw school? Marjolein Dreef, branchemanager Onderwijs, helpt je graag verder. Bel of mail naar 06-30331650onderwijs@csu.nl