Home > Innovatie > Corona-innovaties

Corona-innovaties

Innovaties ontwikkelen we op basis van onze ervaring met hygiëne en schoonmaak bij vele klanten in diverse sectoren. Zeker nu met het coronavirus is deze kennis en ervaring bruikbaar voor veel organisaties. We denken mee, verplaatsen ons in uw situatie en ontwikkelen innovatieve oplossingen waarmee u uw locatie veiliger kunt maken voor uw medewerkers, gasten, leerlingen en klanten. We hebben verschillende nieuwe CSU innovaties die beschermen tegen coronabesmetting.


Wilt u meer informatie over deze corona-innovaties? Neem dan contact met ons op via klantenservice@csu.nl

Bent u benieuwd naar de werkomgeving van de toekomst? Bekijkt u dan de Werkplek Pocket

 


Hoe zorgen wij voor een veilige en gezonde werkomgeving?

In het Corona Opfrisprotocol leest u hoe de schoonmaak is georganiseerd rondom alle coronaregels. Gebruikt u o.a. de informatie over het schoonmaken van contactpunten.

Bekijk het Corona Opfrisprotocol


Facilitaire hulp met de CSU Uit-Kijk Gids

Uit-kijk Punten! Net als de ‘1.5 meter samenleving’ een nieuw begrip. Uit-Kijk Punten zijn de hygiënepunten of contactpunten in en rondom een gebouw waar veel mensen samenkomen of die veel worden aangeraakt. Via oppervlakken kunnen virussen, zoals COVID-19, zich verspreiden. Om dit te voorkomen moeten we allemaal onze normale manier van doen, tijdelijk, loslaten. Dit is niet altijd gemakkelijk. We zijn immers graag gastvrij, afstand houden druist tegen onze natuur in. En zonder erbij na te denken is het lichtknopje indrukken, nou eenmaal de normaalste zaak van de wereld. Daarom maakten we de CSU Uit-Kijk Gids. Deze gids wijst u de weg langs alle aandachtspunten voor een veilige klantreis in en om uw gebouw. Laat geen Uit-Kijk Punt aan uw aandacht ontsnappen en borg daarmee een veilige terugkeer van uw medewerkers, gasten en bezoekers. Met de Uit-Kijk Gids maken we mensen bewust(er) van gedrag op een leuke en positieve manier als uw medewerkers en bezoekers weer naar kantoor komen. 

Download de CSU Uit-Kijk Gids

 


Heropstartplannen

CSU ontwikkelde voor verschillende branches Corona Heropstartplannen. In deze plannen leest u hoe onze dienstverlening op uw locatie weer ingeregeld kan worden ná versoepeling van de coronamaatregelen. Met de heropstartplannen helpt CSU u om de schoonmaakdienstverlening weer snel op te starten in uw organisatie. De plannen gaan onder andere in op gewenste wijzigingen in uw of onze dienstverlening, de inzet van materialen en middelen en wat wij van uw organisatie verwachten om veilig te kunnen werken. 

Heropstartplannen (hoe helpen we u weer op weg) voor de betreffende sectoren:

Belang van ventilatie

Het coronavirus kan zich verspreiden via kleine druppeltjes in de lucht. Mogelijke verspreiding via ventilatiesystemen is één van de aandachtsgebieden hierbij. Het RIVM geeft aan dat het nog onduidelijk is of ventilatiesystemen een rol spelen bij de verspreiding van het coronavirus. Daar wordt momenteel veel onderzoek naar gedaan. Voldoende luchtverversing (ventilatie) is in ieder geval belangrijk, omdat dit de kans op het verspreiden van virusdeeltjes verkleint. Meer hierover lees je in het whitepaper Ventilatie. Dit whitepaper dient als een richtingwijzer naar de RIVM-richtlijn ‘ventilatie en COVID-19’, een aanvulling hierop speciaal voor scholen (van de PO- en VO-Raad), de richtlijnen van KVLO én mogelijke technische oplossingen.

 

Download het whitepaper Ventilatie


CSU Hygiënehaak 

Om deurklinken, kranen, touchscreens en knoppen te bedienen. Hierdoor blijven handen en vingers schoon. Lees hier meer over de CSU Hygiënehaak.

CSU Persoonlijke Hygiënekit 

Waarmee medewerkers hun eigen setje professionele schoonmaakproducten bij de hand hebben. Het geeft medewerkers een veilig gevoel als ze hun werkplek zelf extra kunnen schoonmaken en hun handen kunnen desinfecteren als ze daar behoefte aan hebben. Lees hier meer over de Persoonlijke Hygiënekit.

BE Clean

Zorgt met een integrale aanpak van sensortechnologie, binnenklimaat en hygiëne voor een veilige, gezonde werkomgeving.

De Werkplek Hygiënewijzer

Is deze plek schoon of gebruikt? In één oogopslag tonen welke werkplekken schoon en beschikbaar zijn. Dat is wat deze compacte innovatie doet. De werkplek hygiënewijzer is een eenvoudig en effectief instrument dat uw medewerkers helpt om snel een schone en dus veilige werkplek te vinden. Ook in de horeca kan deze tool ingezet worden, bijvoorbeeld bij terrastafels. Bekijk hier de leaflet voor meer informatie.


Nudging communicatiemiddelen 

Waaronder posters, tafelkaartjes en stickers om uw gebouwgebruikers met een glimlach te stimuleren tot veilig gedrag. 

Neem gerust contact met ons op via klantenservice@csu.nl voor meer informatie over deze middelen. 

De Voet deuropener van StepNpull

Heeft u deuren zonder beweegbare hendel in uw pand, zogenaamde dagschootloze deuren? Dan kunt u ze voorzien van de innovatieve Voet deuropener. Hiermee kan de deur - naar buiten én naar binnen toe - zonder handen geopend worden met een voethendel. De handen blijven schoon en vrij. Meer weten? Bekijk hier de leaflet voor meer informatie.

Legionella preventieservice

Bij besmetting denken we nu vooral aan het coronavirus. Maar vergeet ook de risico’s van legionellabesmetting niet. Juist omdat locaties langere tijd geheel of gedeeltelijk ongebruikt zijn, is de kans op legionellahaarden in uw drinkwatersysteem vergroot. Met de CSU legionella preventieservice ondersteunen wij u bij uw zorgplicht Legionellapreventie. Meer weten? Neem contact op met uw CSU-contactpersoon of via
klantenservice@csu.nl om de mogelijkheden op maat te bespreken.


Vraag meer informatie aan