Home > Innovatie > Benchmark

Facilitaire Innovatie 2021

Met de Nationale Benchmark Facilitaire innovatie 2021 onderzoekt CSU hoe toonaangevende organisaties vernieuwing toepassen in een wereld die geregeerd wordt door COVID-19 en de bijbehorende maatregelen. In hoeverre zetten bedrijven een volgende stap in duurzaamheid, hospitality en workplace management? En welke impact heeft corona op de introductie en het gebruik van innovatieve toepassingen en concepten? 

Het benchmark onderzoek biedt inzicht in de wijze waarop innovatieve toepassingen een bijdrage leveren aan de uitdagingen waar facility management in deze tijd voor staat.

Bekijk hier de resultaten van het Nationale Benchmarkonderzoek Facilitaire Innovatie 2021 door de ogen van vier specialisten uit de branche.


Benchmark uw organisatie

Doe mee aan de benchmark en krijg een uniek inzicht in uw eigen positie in de markt. De resultaten van dit onderzoek kunt u gebruiken om de volgende stap te zetten in de vernieuwing van Facility Management binnen uw organisatie.

Ik doe mee

 

Benchmarkrapport 2021 aanvragen

Wilt u liever (eerst) het rapport doornemen om te zien wat de trends zijn en hoe toonaangevende organisaties vernieuwing toepassen? Dat kan! Vul onderstaand formulier in en u ontvangt het Benchmarkrapport direct in uw mailbox.

 

Overhandiging Benchmarkrapport 2021 tijdens de CSU Innovatie Boost door Diane van Dijk (Directeur Commercie & Hospitality) aan Michel Tobé (voorzitter FMN)


Blogs & Infographics

Stappen naar innovatie - de agenda van FM

Vrijdag 11 juni 2021

Welke innovaties worden door invloed van Corona (versneld) ingezet en welke innovaties worden pas op langere termijn ingevoerd? Een van de belangrijkste vragen uit ons benchmarkonderzoek ‘Facilitaire Innovatie 2021’. Het antwoord vindt u hieronder.

Lees meer


Highlights Nationale Benchmark Facilitaire Innovatie 2021

Woensdag 19 mei 2021

Dé grote vraag in het benchmarkonderzoek van 2021 is of de coronacrisis impact heeft op de inzet van facilitaire organisaties op het gebied van duurzaamheid, hospitality en smart building & workplace management. Benieuwd naar de belangrijkste inzichten? Wij maakten het overzichtelijk in een infographic.

Lees meer


Zo lost innovatie jouw interne doelen op

Vrijdag 29 november 2019

Geschreven door: Diane van Dijk, directeur Hospitality en National Accounts bij CSU

Als facility manager ben je constant op zoek naar de balans tussen het verhogen van hospitality richting klanten, gasten en medewerkers én het managen van de verschillende kostenposten. Door gebruik te maken van slimme innovaties ontstaat er een ‘beste van beide werelden’. Al staat facilitaire innovatie nog lang niet altijd op de agenda van facilitair Nederland, een gemiste kans!

Lees meer


3 tips voor gelukkigere werknemers én klanten

Woensdag 20 november 2019

Geschreven door: Diane van Dijk, directeur Hospitality en National Accounts bij CSU

Gelukkige medewerkers zorgen voor gelukkige klanten. Daar kan ik me als directeur Hospitality zeker in vinden. Toch is voor veel bedrijven de route ernaartoe zo gemakkelijk nog niet. De juiste navigatie richting geluk kent nog lang niet iedereen!

Lees meer


Facility manager kleurt steeds groener

Woensdag 23 oktober 2019

Geschreven door: Kos Fourkiotis, Manager Innovatie CSU

Geen enkele organisatie kan er omheen: duurzaamheid en circulariteit. Ook binnen Facilitair Management (FM) is het steeds meer een issue. Al valt er nog veel te verbeteren, blijkt uit recent CSU-onderzoek. Hoe innovatief is de facility manager als het om duurzaamheid gaat?

Lees meer


Facilitaire innovatie: 3 tips van de koplopers

Donderdag 8 augustus

Geschreven door: Esmée Ficheroux, lid Raad van Bestuur CSU

De facilitaire sector krijgt steeds meer te maken met innovaties op zowel sociaal als technologisch vlak. Dat vraagt om een andere manier van denken, samenwerken en het slim inzetten van technologie. Een aantal koplopers doet dat nu al heel erg slim!

Lees meer


9 stappen naar een optimale ketensamenwerking

Donderdag 1 augustus

Een optimale samenwerking tussen facilitaire ketenpartners wordt door facilitair verantwoordelijken als het meest ideale facilitaire model gezien, zo blijkt uit ons benchmarkonderzoek. Hoe realiseer je dit in de praktijk? Wij helpen u op weg met deze infographic.

Lees meer


7 voordelen van ketensamenwerking

Donderdag 1 augustus

Het optimaliseren van ketensamenwerking biedt volgens facilitair verantwoordelijken vele kansen, zo blijkt uit ons benchmarkonderzoek. Wat is het belang van een efficiënte en effectieve samenwerking tussen facilitaire ketenpartners? Ontdek in deze infographic de 7 voordelen.

Lees meer


De weg van innovatie

Woensdag 17 juli 2019

Er zijn verschillende manieren om innovatie aan te pakken, zo blijkt uit het benchmarkonderzoek Facilitaire Innovatie. Organisaties kiezen voor technologie (high tech) of focus op samenwerking en hospitality (high touch). Volg de stappen voor een high performance op het gebied van innovatie.

Lees meer