Home > Duurzaam > Mens > Visueel arbeidscontract

Visueel arbeidscontract

CSU heeft 130 nationaliteiten in dienst. CSU wil dat al deze medewerkers zich direct welkom voelen om voor CSU te werken. Daarom zijn we continu bezig om begrijpelijk te communiceren.

Een belangrijk onderdeel daarvan is dat werknemers hun werknemersovereenkomst beter begrijpen, voordat ze tekenen. 

Begrijpelijk communiceren

Het originele arbeidscontract bestond uit 6 pagina’s met veel juridisch jargon. Dit moest anders. Samen met Visual Contracts startten wij in 2020 een ontwerpproces. Waarbij goed werd gekeken naar de dekking van de juridische inhoud. Het visuele contract verbetert inmiddels de legal empowerment van 15.000 werknemers van CSU. Wij zijn de eerste facilitaire dienstverlener met visuele arbeidsovereenkomsten. Met het visueel maken van de arbeidsovereenkomsten worden de allereerste afspraken met de werknemers helderder en begrijpelijker gemaakt. En met begrijpelijke taal is de werknemer centraal gezet. 

Uit gesprekken met diverse collega's blijkt dat de ontwerpen daadwerkelijk bijdragen aan het sneller zelfstandig doornemen van de contracten en het simpeler uitleggen van de afspraken.

Erkende innovatie

Het maakt CSU enorm trots dat deze innovatie de aandacht krijgt die het verdient. De visuele arbeidsovereenkomst won recent al een Dutch National Legal Design Award (bekend als ’Gouden Zandloper’) en nu stond in de finale van de European Cleaning & Hygiene Award in de categorie: “Commitment to Diversity”! Wij hopen een voorbeeld te zijn voor de schoonmaakbranche.