English language
Home > Coronavirus

Coronavirus

Via deze pagina informeren we je graag over het laatste nieuws rondom het coronavirus en wat je moet doen. We zorgen ervoor dat we continu op de hoogte zijn van de laatste informatie en hoe wij kunnen inspelen op mogelijke situaties in Nederland.

De gezondheid van onze medewerkers staat op 1. We snappen jouw bezorgdheid en voelen ons verantwoordelijk om je goed te informeren en te zorgen voor een veilige werkplek. We volgen alle voorschriften vanuit de overheid, GGD en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Wij instrueren jou aan de hand van hun richtlijnen. We zetten hierbij jou en ook onze klanten centraal.

Antwoord op je vragen

De belangrijkste vragen en antwoorden hebben we alvast op papier gezet. Deze vind je hieronder terug onder de link “Q en A (vraag en antwoord)”. Het kan zijn dat jouw vraag er niet tussen staat. Stuur in dat geval een mail naar coronavirus@csu.nl en we zorgen ervoor dat je alsnog snel antwoord krijgt op je vraag.


Wij blijven de richtlijnen volgen vanuit ons Kabinet, het RIVM en de GGD. Houd zelf de media en de website van het RIVM ook goed in de gaten. 

RIVM - Coronavirus algemene informatie 
Vragen en antwoorden RIVM over coronavirus
- Bekijk ook deze video: Hoe gevaarlijk is het coronavirus?
- Download hier 'Factsheet versoepelen maatregelen corona' van de Rijksoverheid 


De overheid heeft een speciaal telefoonnummer voor vragen: 0800-1351

CSU richtlijnen voor jouw eigen werksituatie vind je terug in deze Q en A (vraag en antwoord).

 

Richtlijnen Nederland

Het is zover, na bijna 4 maanden van strikte regels en beperkingen breekt de periode van versoepeling aan. We gaan per 1 juli van een intelligente lockdown naar ruimte met regels. Lees hier de nieuwe regels per 1 juli 2020.

Grote evenementen zoals betaald voetbal blijven tot 1 september verboden.

 

Schoonmaak ook cruciale beroepsgroep

De lijst met cruciale beroepsgroepen is op 15 maart door de overheid vernieuwd. De schoonmaak is ook een cruciale beroepsgroep, zoals OSB eerder al bevestigde in dit bericht op hun website. 

De overheid heeft daarom alle schoonmakers werkzaam in omgevingen van de lijst van vitale sectoren aangeduid als een cruciale beroepsgroep. De lijst zelf wordt niet aangepast, wel de toelichting bij de lijst die dit aangeeft. De OSB heeft dit standpunt op 17 maart bevestigd. 

 

Wanneer moet je thuisblijven: 
- Bij verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn) moet je thuisblijven.
- Ook bij hoesten, benauwdheid, verhoging/koorts of bij plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping).


De meeste vragen over de situatie in Nederland zijn beantwoord op:

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden#nederland
  

 

Wat kun je zelf doen?

Voor jezelf, maar ook voor je omgeving geldt: draag zorg voor goede hygiëne!

Onderstaand nogmaals de belangrijkste hygiënemaatregelen. We adviseren iedereen om altijd de belangrijkste maatregelen te nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Deze maatregelen gelden voor iedereen en zijn opgesteld door het RIVM. Ze gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. Het gaat om het volgende:

- Was de handen regelmatig en droog ze met papieren handdoekjes (zie ook de CSU hygiëne procedure).
- Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.
- Gebruik papieren zakdoekjes.
- Schud geen handen.
- Bekijk hier de aandachtsgebieden voor schoonmaak.


Waar kun je tijdens het werk extra aandacht aan besteden? 

- Bekijk hier contactpunten en aandachtsgebieden voor schoonmaak in een zorgomgeving. 

 

Hoe gaan we binnen CSU om met het groeten van elkaar?

Wij hanteren momenteel het beleid dat we “groeten zonder aanraking”. Hiermee wordt handen schudden en ander direct contact tussen mensen vermeden en het risico op overdracht via de handen aanzienlijk verminderd.


Toch nog vragen?

Heb je nog vragen, stel deze dan via coronavirus@csu.nl.