Home > Blog > Voldoening van duurzaamheid

Voldoening van duurzaamheid

Woensdag 27 Januari 2016
Door: Ton van de Ven, Manager Inkoop & Huisvesting

 

Milieu? Milieu? Man, Ik kom uit een voortreffelijk milieu…… Wie kent de reclame nog met Loes Luca in de rol van chique dame die van uitstekende komaf lijkt te zijn maar weinig op heeft met ons leefmilieu. Het is niet eens zo heel lang geleden dat er op deze wijze aandacht werd gevraagd voor het milieu. Zelf was ik daar toen ook niet echt mee bezig. Spaarlampen? Ben gek, voor die prijs zeker! Groene stroom? Ik ben kleurenblind, wat heeft het voor nut? Wat is de CO2-uitstoot van deze auto? Echt niet belangrijk, wat is de topsnelheid en hoe snel ben ik aan de 100 km/uur?

Inmiddels werk ik in een Breeam gecertificeerd kantoor. Met zonnepanelen op het dak. Met vogelkastjes op het terrein. Met een insectenhotel in de tuin. Met een vleermuizenhuisje aan de lantaarnpaal. Met een Ecoilet-ruimte in plaats van een toiletruimte. Met energiezuinige installaties en moswanden. Allemaal zaken waar ik als manager Inkoop & Huisvesting van CSU een bijdrage aan heb mogen leveren en die me een goed gevoel geven. 

En ik maar denken dat ik al die jaren zo weinig veranderd ben! Echt niet. Verstand komt met de jaren is een bekende uitdrukking. Gelukkig niet alleen bij mij maar bij veel mensen. Ontdek de voldoening van “goed bezig zijn voor het milieu”. Het werkt verslavend. En ja, ik draag wel eens geitenwollen sokken, maar dan wel in mijn motorlaarzen en niet in sandalen!

Hoe duurzaam bent u, thuis en op uw werk? 

Geschreven door: Ton van de Ven
Ton  van de Ven

Ton van de Ven is manager Inkoop & Huisvesting bij CSU en zodoende verantwoordelijk voor inkoop, logistiek, wagenparkbeheer, huisvesting en overige facilitaire zaken. Daarnaast is Ton lid van de MVO-commissie. 

Reacties

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Als eerste het laatste nieuws over CSU? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.