Home > Blog > #Feestje

#Feestje

Woensdag 14 Maart 2018
Door: Marjolein Dreef, Transitiemanager FM Coalitie

Ik houd wel van een feestje, maar uitbundig dansend of luidkeels zingend tref je mij niet snel aan. Ik ben meer het type barhanger. Van een afstand observeer ik het feestgedruis, met mijn blik op de dansende menigte praat ik met mensen achter de bar en aan de deur. Maar of je nu uitbundig de dansvloer onveilig maakt of, net zoals ik, een rustige genieter bent, alles staat of valt met een goede sfeer. Het hoofdingrediënt van een geslaagde avond.

Dat geldt niet alleen privé maar zeker ook zakelijk. Zo was ik onlangs voor een kick-off van ketensamenwerking met facilitaire partijen bij een opdrachtgever in het noorden van het land. Met een symbolisch gebakje werden we feestelijk onthaald om onze facilitaire samenwerking te vieren.

Positieve energie is een ideaal uitgangspunt voor coalitievorming. Tel daar het zichtbare vertrouwen van de opdrachtgever bij op en je hebt het recept voor een ideale, intensieve samenwerking. Allen voor één hetzelfde doel. Maar wat wil je als facilitaire partners eigenlijk met elkaar bereiken?

Why tell me why
Wat mij als Transitiemanager opvalt is dat er op facilitair gebied best al wordt samengewerkt, maar dat er bij die samenwerking geen gezamenlijke visie aan ten grondslag ligt. Hierbij ligt het gevaar op de loer dat partijen zich focussen op de verkeerde zaken. Of met een verkeerde timing. We moeten elkaar in de ogen kunnen kijken, afspraken maken en beloften nakomen. Wat willen we samen bereiken en waar geloven we in.

Oké, ik geef toe, geen gemakkelijke opgave. Iedere facilitaire partner moet weten wat wordt verwacht en op welk gebied. Wat ons helpt, is in gesprek blijven met de klant, concrete acties benoemen en prioriteiten vastleggen. En uiteraard de resultaten presenteren. Weg met de oldschool bescheidenheid.

Hier is dat feestje!
Toch zie ik een positieve lijn in de transitie: facilitaire partijen willen samenwerken en zijn bereid om te investeren in de klant. Zeker met als doel een gezonde, prettige en toekomstgerichte dienstverlening. Leidt dit dan tot betere ketensamenwerking en operationele synergie? Ik denk het wel. Met een gezamenlijke koers kunnen we verspilling tegengaan, duurzaamheid maximaliseren en materialen, middelen én mensen beter benutten. Niet voor niets wonnen we samen met ABN AMRO een Best Practice Award 2017 voor onze ketenprestaties binnen het circulaire paviljoen Circl. Een kroon op ons facilitair verbond in dit bijzondere jubileumjaar van CSU. Ik zeg: ‘Let’s get the party started!’

Geschreven door: Marjolein Dreef
Marjolein   Dreef

Marjolein Dreef is Transitiemanager FM Coalitie bij CSU. In deze rol houdt ze zich bezig met samenwerking tussen facilitaire partijen waarbij het klantbelang voorop staat. Zij verbindt, activeert en inspireert facilitaire partners. Zij is continue op zoek naar het leveren van meer waarde, door het opsporen van kruisbestuiving tussen facilitaire partners, identificeren van grijze gebieden en het maken van concrete afspraken met alle betrokkenen. Daarnaast is Marjolein gedreven en een echte gadgetfreak.

Reacties

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Als eerste het laatste nieuws over CSU? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.