Home > Blog > Duurzaam inkopen voor een betere wereld

Duurzaam inkopen voor een betere wereld

Woensdag 12 Juli 2017
Door: Ton van de Ven, Manager Inkoop & Huisvesting

Normaliter ben ik niet zo van de Engelse termen, dat is toch meer iets voor mensen die aan de verkoopkant actief zijn. Maar omdat het zo mooi op het certificaat staat - en om aan te geven dat het een internationale richtlijn betreft die wereldwijd een rol gaat spelen - wil ik toch graag met u delen dat ik, als één van de eerste mensen in Nederland, de tweedaagse training ISO 20400 Sustainable Procurement heb gevolgd.

In het Nederlands wordt het de Richtlijn voor maatschappelijk verantwoord inkopen genoemd. ISO 20400 bevat praktische handvatten voor publieke en private organisaties om hun inkoopproces op een maatschappelijke verantwoorde wijze in te richten, te borgen en aan te laten sluiten bij hun duurzaamheidsstrategie.

Als meervoudig winnaar van de MVO-award heeft CSU een reputatie hoog te houden. Onze kennis en ervaring willen we graag gebruiken om onze leveranciers te motiveren en waar nodig te ondersteunen om ook hun processen sociaal en ecologisch verantwoord in te richten. In toenemende mate wil CSU de leveranciersrelatie optimaal benutten om gezamenlijk op zoek te gaan naar duurzame innovaties.

Een heleboel zaken hebben we bij CSU al prima geregeld, we zijn niet voor niets in het bezit van diverse certificaten zoals Fira, BREEAM, ISO 14001, Prestatieladder Social Ondernemen en CO2 Prestatieladder. En onze CO2 emissie is vanaf 2011 sterk gedaald: meer dan 30%.

Diverse zaken kunnen echter ook nog een stuk duurzamer waarbij we onder andere proberen om onze bedrijfsvoering zo circulair mogelijk te maken. Mooi voorbeeld is het circulair maken van onze bedrijfskleding. Oude bedrijfskleding laten we recyclen tot nieuwe garens en deze worden verwerkt in onze nieuwe bedrijfskleding.

Om aan onze duurzaamheidsdoelstellingen te kunnen voldoen hebben we de steun van onze leveranciers hard nodig. Anderzijds kunnen onze leveranciers, maar zeker ook onze klanten, ook volop rekenen op onze ondersteuning.

Kortom, samen werken aan een betere wereld. Professioneel verantwoord inkopen, conform de ISO 20400 richtlijn, draagt daar zeer zeker een steentje aan bij!

Geschreven door: Ton van de Ven
Ton  van de Ven

Ton van de Ven is manager Inkoop & Huisvesting bij CSU en zodoende verantwoordelijk voor inkoop, logistiek, wagenparkbeheer, huisvesting en overige facilitaire zaken. Daarnaast is Ton lid van de MVO-commissie. 

Reacties

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Als eerste het laatste nieuws over CSU? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.