Home > Blog > De schoonmaakbranche op z’n kop

De schoonmaakbranche op z’n kop

Woensdag 28 Februari 2018
Door: Elke de Jong , Specialist Innovatie

Van deze dag droom ik al bijna anderhalf jaar en nu is het dan bijna zover…! In mijn gedachten zie ik het al helemaal voor me: 32 kerels, jonge gasten nog maar en 6 stoere meiden. Allemaal met een rugzak vol kabels voor hun laptops, hybrids, tablets en mobieltjes. Ze zijn vroeg vertrokken om op tijd te kunnen zijn en hebben in hun rugzak nog snel een slaapzak en een tandenborstel gepropt. Ze hebben ontbeten met havermout of een ‘mueslishake to go’ en zijn er klaar voor… Op naar een vol weekend ‘hacken’.

Ze komen met de fiets, de bus of de trein. Een enkeling is al in het gelukkige bezit van een autootje. Fris en vol energie lopen ze het machtige Philips-stadion binnen, dat op dit vroege uur nog machtiger lijkt nu het volledig verlaten is. En daar, op die zaterdagochtend 10 maart, vinden ze elkaar: op CSU’s Bright Future Hack! Een primeur, want het is de eerste hackathon die CSU organiseert.

De uitdaging: de schoonmaakwereld ‘disrupten’ met hun jonge, ongetemde out-of-the-box breinen. De vraag van CSU is of ze de branche op z’n kop kunnen zetten en daar zijn ze klaar voor! En dan gaan ze los in groepjes van 5. Samen bedenken ze de spannendste concepten waardoor ik en mijn collega’s over 3 jaar misschien geen baan meer hebben. Kom maar op stoffige zooi, “Eat my dust”! Ze schetsen en schrijven, rammelen op toetsenborden, discussiëren en gooien af en toe een rondje darts om te chillen. Of is darts niet voor die doelgroep...? Ze maken lol met elkaar, eten wat, slapen als dat nodig is en gaan door tot ze niet meer kunnen. Work hard, play hard! 32 uur lang kraken ze non-stop op uitdagingen binnen onze branche. Op zondag laten ze ons horen dat ze bedacht hebben dat schoonmaakwerk overbodig is. Of hoe onze mensen hun kwaliteiten voortaan beter kunnen inzetten. Want we zien zelf toch zeker ook wel dat we nu kansen laten liggen?

En dan? Schrikken we van de uitkomst als we ons realiseren dat we schijnbaar in de toekomst echt geen werk meer hebben? Komen ze met ideeën waar we nog nooit over nagedacht hebben? Zitten er concepten bij waar we meteen volop en in het diepste geheim werk van gaan maken? Of valt het allemaal wel mee, doen we het zo gek nog niet en gaan we gewoon weer over tot de orde van de dag? Wie zal het zeggen. Maar ik kan niet wachten om erachter te komen...!

Geschreven door: Elke de Jong
Elke de Jong

Als Specialist Innovatie is Elke, samen met haar collega's van de afdeling Innovatie, verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van nieuwe en onderscheidende dienstverleningsconcepten, producten en oplossingen. CSU is voortdurend gefocust op innovaties om het werk voor de medewerkers makkelijker te maken en de dienstverlening richting klant te verbeteren. Ook richt zij zich op het delen van kennis en best-practices en ondersteunt bij concrete klantvragen.

Reacties

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Als eerste het laatste nieuws over CSU? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.