English language
Home > Training

Training

Met je Virtual Reality (VR) bril kun je je verplaatsen naar een virtuele, realistische omgeving. In dit geval is het een training in spelvorm waarin je verschillende werksituaties op het gebied van veiligheid tegenkomt. We nodigen je van harte uit om deze VR veiligheidstraining te spelen. Deze duurt ongeveer 5 minuten. Op deze pagina leggen we je uit hoe je hiermee van start gaat.

Let op: Voor mensen met epilepsie wordt het afgeraden om een VR-bril op te doen.

Downloaden en instructie

Onlangs heb je een mail ontvangen met daarin een link naar de app waar je de training kunt downloaden. Deze is afkomstig van Warp VR.
De mail niet ontvangen? Controleer dan ook je ongewenste mail en gebruik je persoonlijke inlog. Heb je de mail niet meer? Download dan de app en kies voor de optie “wachtwoord vergeten”. Dan kun je daarna alsnog inloggen.

Hieronder lees je hoe je de training kunt downloaden en hoe je deze speelt. Heb je zelf geen telefoon? Neem dan contact op met je leidinggevende.

1) Download de "Warp VR" app op je telefoon via de Apple AppStore of Google PlayStore.

2) Klik op “sign in” nadat je de app hebt gedownload. Je kunt dan spelen op de telefoon die je nu gebruikt.


3) Speel je de training met een andere telefoon of apparaat? Open dan de Warp VR app en vul het tijdelijke wachtwoord in dat je vindt in de naar jou gestuurde email. Deze email heeft als onderwerp: “CSU VR Veiligheidstraining beschikbaar voor jou”. Mocht je deze niet kunnen vinden, kijk dan ook even in de spam folder. Het wachtwoord moet je aanpassen nadat je de eerste keer ingelogd bent.


4) Download het scenario in de door jouw gewenste taal.  

Wanneer je geen VR bril (meer) hebt, kun je de training ook in 2D modus spelen. Ga hiervoor naar de optie instellingen en kies daarbij voor 2D in plaats van VR.


5) Klik op de groene button “start scenario” en draai je telefoon zo dat deze in de VR bril past. Kies voor de VR modus.
Let op: zet je geluid aan en verwijder de stickertjes op de lenzen van de bril. Druk bovendien de bril helemaal uit voor het beste beeld.


6) Je kunt nu de VR training spelen. Een paar belangrijke dingen om te weten:

o Je bent als speler een nieuwe medewerker en een collega werkt je in.
o Je ziet een kantooromgeving, maar de situaties kunnen bij alle klanten en sectoren voorkomen.
o Kijk goed om je heen; dat is het leuke en sterke aan VR. je beleeft je omgeving optimaal en kan helemaal rond kijken, zelfs achter je.
o Kom je een keuze of actie tegen? Richt dan het stipje op de keuze of actie. Je ziet het laden en zo maak je een keuze.
o Kom je een vraag tegen met als antwoordmogelijkheid een keuze of actie? Richt dan het stipje op de keuze of actie. Je ziet het witte cirkeltje laden en zo maak je een keuze.
o Maak je een verkeerde keuze? Geen punt! Er wordt uitgelegd waarom dit niet het juiste antwoord was en je mag het nogmaals proberen.
o Aan het einde zie je je score en krijg je daar feedback op. Je kunt zo vaak spelen als je wilt.
o Je kunt altijd de training stoppen. Je kunt dan later nogmaals spelen, maar begint dan wel opnieuw.
o De training neemt best wat ruimte in beslag op je telefoon. Je kan deze weer verwijderen en altijd later opnieuw downloaden als je wilt.

 


Vragen?

Kijk eens bij de veelgestelde vragen. Staat je vraag hier niet bij, neem dan contact op met je leidinggevende.
We wensen je veel plezier en succes met de training en hopen dat je er veel van leert.

Meer doen met je VR bril? Kijk dan is eens in de appstore, daar zijn tal van leuke, gratis VR apps te vinden.