Home > Sectoren > Onderwijs > Universiteiten

Wetenschappelijk Onderwijs (WO)

Duurzaamheid: samen positieve impact maken

Als universiteit sta je midden in de maatschappij. Een samenleving waar we steeds zuiniger op moeten zijn, met duurzaamheid als de nieuwe norm. Sterker, dat verwacht de nieuwe generatie ook van je. Met CSU ben je verzekerd van een partner die groen denkt én doet, oprecht gedreven om jullie ecologische footprint te verlagen.

Dat begin bij de basis. Milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en -methoden, verantwoord afvalbeheer en hergebruik van afval binnen jouw universiteit. Maar we kijken verder, naar groenere processen. Neem de vloer, wist je dat je bij doorlopende schoonmaak ook flink bespaart op CO2 en energie? Echt duurzaam verschil maak je alleen samen.

Ook met je andere leveranciers en facilitaire partijen. Graag slaan we de brug tussen hen, zodat elke partner zijn duurzame doelstellingen versterkt. Bijvoorbeeld met Ecochain: samen zoomen jullie in op elk deel van de waardeketen en zie je welke (duurzame) keuzes welke impact opleveren. Zo verminder je jouw milieu-impact waar het er echt toe doet – van het gebruik van de wasmachine tot het woon-werkverkeer van onze schoonmaakmedewerkers.

Want impact maken, dat doen we natuurlijk zelf ook. Dat resulteert bijvoorbeeld in de hoogste positie op de CO2-Prestatieladder en Prestatieladder Sociaal Ondernemen. Wat jij daaraan hebt? Veel, want die groene draad trekken we door naar jouw universiteit en draagt zo ook bij aan jouw duurzame prestatieniveau. Je merkt het ook aan onze medewerkers, die met kennis, kunde én veel plezier voor je aan de slag gaan. Samen met jou gaan we voor een gezonde, schone leeromgeving met oog voor mens, milieu en maatschappij.

Benieuwd naar hoe je duurzaam samen doet? Lees het hier.


De toekomst is nu

Je leidt nieuwe generaties op voor een wereld die razendsnel verandert en om nieuwe oplossingen roept. Eenvoudiger, efficiënter en duurzamer. Begrijpelijk dat je die open mind ook bij je facilitaire partner zoekt. Bij CSU zit je dan goed. Leren en innoveren zit in ons DNA, altijd op zoek naar de vragen achter de alledaagse vraag: hoe maken we jullie onderwijsomgeving steeds schoner én groener? En de processen steeds slimmer én sneller?

Als facilitair innovator en branchevoortrekker helpen we je met efficiënte oplossingen die ook echt vernieuwend zijn, want de toekomst is nu. Van robotica en PU-coating voor duurzaam vloeronderhoud tot datagestuurde schoonmaak met BE Clean als onderdeel van Beyond Eyes. Zo wordt schoonmaken maatwerk, naadloos afgestemd op jullie gebruik. Samen met jou gaan we voor een gezonde onderwijsomgeving die inspireert tot innovatie. Elke dag weer.

Iedereen welkom

Je universiteit is een plek waar iedereen zich welkom moet voelen. Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt. Een fijne studieomgeving gaat daarom verder dan hygiëne. Het zit ‘m ook in gastvrijheid, een gevoel dat in de kleinste details schuilt. Onze schoonmaakmedewerkers hebben een natuurlijk talent voor hospitality. Als persoon al vriendelijk, vrolijk en betrokken, geprofessionaliseerd dankzij opleidingen in klantgerichtheid en gastvrijheid.

Ze zijn onderdeel van jouw team, daar voelen ze zich thuis. Zo dragen ze enthousiast bij aan de ondersteuning, hulp en informatievoorziening in jouw onderwijsinstelling. Aan iedereen – van gebruikers tot bezoekers. Niet voor niets kiezen steeds meer onderwijsopdrachtgevers voor zichtbare schoonmaak. Want goed voorbeeld doet goed volgen. En als dat ook nog met een glimlach gaat, werk je samen aan schoon én sfeer.

Inspirerend samenwerkingspartner

Als je denkkracht bundelt, leer je meer en kom je sneller vooruit. In het onderwijs is dat vanzelfsprekend, maar ook bij CSU. Als familiebedrijf geloven we maar in één manier van werken: samenwerken, op een actieve en enthousiaste manier. Met jou, met docenten, medewerkers en studenten. En zeker ook met je andere facilitaire partijen. Want alleen samen kunnen we slimmer faciliteiten, materialen en mensen delen. Daarvoor duiken we diep in jouw onderwijsinstelling en uitdagingen. Niet alleen die van vandaag, juist óók die van morgen. Alleen zo snappen we precies waar je naartoe wilt. Realisatie van je organisatiedoelen, gezondheid en veiligheid, aandacht voor mens en milieu – dat is logisch. Samen met jou en alle betrokkenen zetten we de puntjes op de i van inzet.

Benieuwd naar hoe de Facilitaire Coalitie jouw onderwijsinstelling helpt om een samenwerkingsverband tussen verschillende facilitaire dienstverleners tot stand te brengen? Lees het hier.


Verder praten over de mogelijkheden?

Dat kan natuurlijk! Marjolein Dreef, branchemanager Onderwijs, helpt je graag verder. Bel of mail naar 06-30331650 / onderwijs@csu.nl 

Met onze branchemanager heb je jouw eigen facilitaire kennisdrager binnen het onderwijs. Met ruime ervaring van het facilitair werkveld in verschillende branches, heeft Marjolein Dreef zich toegelegd op het onderwijs. Van basisschool tot universiteit en van aanbesteding tot zaalveger. De branchemanager participeert actief in diverse kenniskringen en adviseert, op basis van brede kennis en ervaring. Zij is jouw sparringpartner voor innovatie, trendontwikkeling en best practices. Met kennis van zaken en op het snijvlak van onderwijs, schoonmaak én de regio.


Download het Corona heropstartplan - WO

Corona heropstartplan voor WO

CSU ontwikkelde voor het wetenschappelijk onderwijs een Corona heropstartplan. In dit plan lees je hoe onze dienstverlening op jouw locatie weer ingeregeld kan worden ná versoepeling van de coronamaatregelen. Met het heropstartplan helpt CSU jou om de schoonmaakdienstverlening weer snel op te starten in de organisatie zodat je medewerkers en leerlingen er veilig terecht kunnen. Het plan gaat onder andere in op gewenste wijzigingen in jouw of onze dienstverlening, de inzet van materialen en middelen en wat wij van jouw organisatie verwachten om veilig te kunnen werken. 


Waarom CSU als schoonmaakpartner in Wetenschappelijk Onderwijs?

  • Ecochain: Samen met Ecochain zoomen we in op elk deel van de waardeketen en zien we welke (duurzame) keuzes welke impact opleveren. Het resultaat: een gedetailleerd beeld van de footprint, die we kunnen verminderen waar het er écht toe doet. Van het gebruik van een wasmachine tot het woon-werkverkeer van onze medewerkers.
  • Visuele arbeidsovereenkomsten: vanaf medio 2021 visualiseren we de arbeidsovereenkomsten voor schoonmaakcollega’s zodat deze voor iedere nieuwe medewerker duidelijk en transparant zijn.
  • PSO-trede 2: CSU is gecertificeerd op de tweede trede van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) en levert actief een bijdrage aan de werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. In 2019 bestond ons personeelsbestand uit 1200 medewerkers met een social-return indicatie. Met de ‘kwaliteitsstempel’ helpen we ook onderwijsinstellingen, want ons certificaat draagt bij aan het prestatieniveau van jouw onderwijsinstelling.
  • Student Centraal-programma: projecten, workshops, lezingen. Met als doel de studenten te laten kennismaken met het bedrijfsleven en ons nieuwe inzichten teruggeven van de nieuwe generatie. En in hackathons: intensieve brainstorms waarbij studenten aan de slag gaan met een echt facilitair proces en onderweg coaching krijgen van experts.

Aanvullende diensten

Omdat iedere locatie anders is, bieden wij altijd maatwerk. We bieden ook periodieke en aanvullende diensten zoals conciërgetaken, glasbewassingspecialistisch vloeronderhoud en gevelonderhoud.