Home > Sectoren > Onderwijs > Primair Onderwijs

Primair Onderwijs (PO)

De basis: schoonmaken in schoolritme

Een hygiënische, gezonde omgeving. Die zekerheid wil je voor jouw school, dé plek waar leerlingen en leerkrachten elkaar intensief ontmoeten. Daarom beweegt CSU mee op het ritme van jouw schoolkalender – van volle klassen tot vakantieperiodes. Afspraken nakomen is vanzelfsprekend, net als flexibiliteit trouwens. Schoolreisje? Mooi moment om de klaslokalen extra aandacht te geven. Groot onderhoud? Dat pakken we strak aan, resultaatgericht en in samenwerking.

Zo vormt jouw school een omgeving waar iedereen met een goed gevoel verblijft, leert en werkt. Daar zorgen we voor. Samen met jou, vanuit een overeenkomst die altijd bij je past. 

 

Vloeronderhoud: het hele jaar door een mooie vloer

De basis, die staat natuurlijk altijd: een efficiënte en effectieve schoonmaak, met oog voor wat jullie belangrijk vinden. En gáán vinden. Want meedenken over slimmer schoonmaken, dat doen we van nature graag. Bijvoorbeeld over vloeronderhoud en duurzaamheid: stel dat de vloeren het hele schooljaar op en top schoon zijn? Goed voor mens én milieu, want met doorlopende schoonmaak bespaar je ook nog eens CO2 en energie.


Lokale toppers

Een verbinder in je wijk, plaats en regio, ook dat is jouw basisschool. Logisch dat je ook graag de schoonmaak lokaal organiseert, met schoonmaaktoppers uit de buurt. Mensen die je school niet alleen aanvoelen, maar zich er ook thuis voelen.

Volwaardige taken

Jouw schoonmaakmedewerkers kunnen op meerdere scholen in de buurt werken omdat de schoonmaak op basisscholen aan de randen van de dag plaats vindt. Zo hebben zij, zowel qua inhoud als qua werkuren, een volwaardige baan met voldoende uitdaging en werkplezier.

Ervaring basisscholen

Rayonmanagers en districtmanagers werken ook allemaal lokaal en kennen je onderwijsregio als geen ander. Handig, want hun ervaring bij andere basisscholen nemen ze mee naar jou.

Landelijke slagkracht

Met CSU ervaar je landelijke slagkracht met lokale aandacht, met een vast contactpersoon en schoonmaakmedewerkers uit de buurt. En dat is ook goed voor je footprint.


Verder praten over de mogelijkheden?

Dat kan natuurlijk! Marjolein Dreef, branchemanager Onderwijs, helpt je graag verder.
Bel of mail naar 06-30331650onderwijs@csu.nl

Met onze branchemanager heb je jouw eigen facilitaire kennisdrager binnen het onderwijs. Met ruime ervaring van het facilitair werkveld in verschillende branches, heeft Marjolein Dreef zich toegelegd op het onderwijs. Van basisschool tot universiteit en van aanbesteding tot zaalveger. De branchemanager participeert actief in diverse kenniskringen en adviseert, op basis van brede kennis en ervaring. Zij is jouw sparringpartner voor innovatie, trendontwikkeling en best practices. Met kennis van zaken en op het snijvlak van onderwijs, schoonmaak én de regio.

“De hygiëne op een school is enorm belangrijk, mede omdat de veiligheid en welzijn van kinderen en jongeren gebaat is bij een schone omgeving. Daarnaast verschilt de behoefte in schoonmaak per school en segment enorm. Het is altijd maatwerk”. Lees het artikel op schoonmaakjournaal.nl waarin onze collega Marjolein Dreef (Branchemanager Onderwijs) ingaat op het belang van communiceren en samenwerken.


Corona heropstartplan voor PO

CSU ontwikkelde voor het primair onderwijs een Corona heropstartplan. In dit plan lees je hoe onze dienstverlening op jouw schoollocatie weer ingeregeld kan worden ná versoepeling van de coronamaatregelen. Met het heropstartplan helpt CSU jou om de schoonmaakdienstverlening weer snel op te starten in jouw onderwijsinstelling zodat je medewerkers en leerlingen er veilig terecht kunnen. Het plan gaat onder andere in op gewenste wijzigingen in jouw of onze dienstverlening, de inzet van materialen en middelen en wat wij van jouw organisatie verwachten om veilig te kunnen werken.

Download het Corona heropstartplan - PO


Kennissessie

Het hedendaagse onderwijs zet al jarenlang stevig in op innovatie op verschillende vlakken. Marjolein Dreef ging in gesprek met experts uit de Onderwijs branche.

Bekijk hier de sessie over PO terug:

De innovatielessen uit het primair onderwijs (PO)


Waarom CSU als schoonmaakpartner in Primair Onderwijs?

  • Van correctief naar preventief vloeronderhoud: dankzij een continu en jaarrond vloeronderhoud zijn de vloeren altijd tiptop in orde. En eigen periodieke prestatiemetingen met transparante terugkoppeling van resultaten, waaronder het vloerenpaspoort, een rapportage over de status van een vloer-, KBF- en VSR-metingen.
  • Altijd letterlijk dichtbij: met 10 kantoren en een vast contactpersoon in de regio altijd een aanspreekpunt in de buurt.
  • Innovatieve toepassingen;
    • zoals Seesoap: zichtbare zeep die het handen wassen makkelijker, leuker en beter maakt. En verantwoord afvalbeheer via DarinMet modern lesmateriaal van Prins Darin nemen wij kinderen in het basisonderwijs spelenderwijs mee in een schonere wereld.
  • PSO-trede 2: CSU is gecertificeerd op de tweede trede van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) en levert actief een bijdrage aan de werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. In 2019 bestond ons personeelsbestand uit 1200 medewerkers met een social-return indicatie. Met de ‘kwaliteitsstempel’ helpen we ook onderwijsinstellingen, want ons certificaat draagt bij aan het prestatieniveau van jouw onderwijsinstelling.

Aanvullende diensten

Met maatwerkprogramma’s en efficiënte methodieken creëert CSU een schone, frisse werkomgeving. Omdat iedere locatie anders is, bieden wij altijd maatwerk. We bieden ook periodieke en aanvullende diensten zoals conciërgetaken, glasbewassingspecialistisch vloeronderhoud en gevelonderhoud.