Home > Sectoren > Onderwijs > MBO

 

Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO)

Educatie: kennis en kansen voor mbo-studenten

Samenwerken aan kennis en kansen voor de nieuwe generatie, dat vormt het hart van het onderwijs. Talent vind je tenslotte overal – als je het maar tot bloei laat komen. Meer leren over hygiëne en duurzaamheid? Via bijvoorbeeld gastlessen, lezingen en standaard- of maatwerkbijdragen verruim je je curriculum. Ook voor een kick-start van een facilitaire carrière zit je bij CSU goed. Van stages tot traineeships. Van studieprojecten tot eindopdrachten. En van meeloopdagen tot bedrijfsbezoeken. Al ruim vijftig jaar geloven we in de kracht van kennisdelen, juist met jongeren. Met hun frisse blik op de toekomst.


Inspirerende samenwerkingspartner

Als je denkkracht bundelt, leer je meer en kom je sneller vooruit. In het onderwijs is dat vanzelfsprekend, maar ook bij CSU. Als familiebedrijf geloven we maar in één manier van werken: samenwerken, op een actieve en enthousiaste manier. Met jou, met docenten, medewerkers en studenten. En zeker ook met je andere facilitaire partijen. Want alleen samen kunnen we slimmer faciliteiten, materialen en mensen delen. Daarvoor duiken we diep in jouw onderwijsinstelling en uitdagingen. Niet alleen die van vandaag, juist óók die van morgen. Alleen zo snappen we precies waar je naartoe wilt. Realisatie van je organisatiedoelen, gezondheid en veiligheid, aandacht voor mens en milieu – dat is logisch. Samen met jou en alle betrokkenen zetten we de puntjes op de i van inzet. Met als resultaat: een schone en prettige leeromgeving, gecreëerd vanuit efficiency, innovatie en inspiratie.


Leren en innoveren

Als onderwijsinstelling leid je nieuwe generaties op voor de wereld van morgen. Een wereld die razendsnel verandert en om nieuwe oplossingen roept. Eenvoudiger, efficiënter en duurzamer. Begrijpelijk dat je die open mind ook bij je facilitaire partner zoekt. Bij CSU zit je dan goed. Leren en innoveren zit in ons DNA, altijd op zoek naar de vragen achter de alledaagse vraag: hoe maken we jullie leeromgeving steeds schoner én groener? En de processen steeds slimmer én sneller?

Als facilitair innovator en branchevoortrekker helpen we je met efficiënte oplossingen die ook echt vernieuwend zijn, want de toekomst is nu. Van robotica en PU-coating voor duurzaam vloeronderhoud tot datagestuurde schoonmaak (BE Clean). Zo wordt schoonmaken maatwerk, naadloos afgestemd op jullie gebruik. En dat gebruik kunnen we door slimme innovaties ook beïnvloeden. Wat dacht je van een gastles over hygiëne? Of de Voting Bin, die een poll met recycling combineert? Samen met jou gaan we voor een gezonde onderwijsomgeving die inspireert tot innovatie. Elke dag weer.

Gastvrijheid: een welkom gevoel

Je onderwijsinstelling is een plek waar iedereen zich welkom moet voelen. Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt. Een fijne leeromgeving gaat daarom verder dan hygiëne. Het zit ‘m ook in gastvrijheid, een gevoel dat in de kleinste details schuilt. Onze schoonmaakmedewerkers hebben een natuurlijk talent voor hospitality. Als persoon al vriendelijk, vrolijk en betrokken, geprofessionaliseerd dankzij opleidingen in klantgerichtheid en gastvrijheid.

Ze zijn onderdeel van jouw team, daar voelen ze zich thuis. Zo dragen ze enthousiast bij aan de ondersteuning, hulp en informatievoorziening in jouw onderwijsinstelling. Aan iedereen – van gebruikers tot bezoekers. Niet voor niets kiezen steeds meer onderwijsopdrachtgevers voor zichtbare schoonmaak. Want goed voorbeeld doet goed volgen. En als dat ook nog met een glimlach gaat, werk je samen aan schoon én sfeer.


Verder praten over de mogelijkheden?

Dat kan natuurlijk! Marjolein Dreef, branchemanager Onderwijs, helpt je graag verder.
Bel of mail naar 06-30331650onderwijs@csu.nl

Met onze branchemanager heb je jouw eigen facilitaire kennisdrager binnen het onderwijs. Met ruime ervaring van het facilitair werkveld in verschillende branches, heeft Marjolein Dreef zich toegelegd op het onderwijs. Van basisschool tot universiteit en van aanbesteding tot zaalveger. De branchemanager participeert actief in diverse kenniskringen en adviseert, op basis van brede kennis en ervaring. Zij is jouw sparringpartner voor innovatie, trendontwikkeling en best practices. Met kennis van zaken en op het snijvlak van onderwijs, schoonmaak én de regio.


Corona heropstartplan voor MBO

CSU ontwikkelde voor het middelbaar beroepsonderwijs een Corona heropstartplan. In dit plan lees je hoe onze dienstverlening op jouw locatie weer ingeregeld kan worden ná versoepeling van de coronamaatregelen. Met het heropstartplan helpt CSU jou om de schoonmaakdienstverlening weer snel op te starten in de onderwijsinstelling zodat je medewerkers en leerlingen er veilig terecht kunnen. Het plan gaat onder andere in op gewenste wijzigingen in jouw of onze dienstverlening, de inzet van materialen en middelen en wat wij van jouw organisatie verwachten om veilig te kunnen werken. 

Download het Corona heropstartplan - MBO


Waarom CSU als schoonmaakpartner in Middelbaar Beroepsonderwijs?

  • Bijdragen aan curricula: hygiënelessen zoals handen wassen en voeten vegen, gastcolleges, duurzaamheidsprogramma met hologram, zwerfvuil, waste-labs, trainingen zoals Training Facilitair Zintuig.
  • Optimale Open Dagen. Jouw onderwijsagenda vormt de basis voor onze dienstverlening en werkzaamheden. We geven extra aandacht aan belangrijke momenten voor onze opdrachtgevers in het Onderwijs, zoals glas- en gevelreiniging in de weken voor een Open Dag.
  • Gedragsbeïnvloeding:
    • Voting Bin: Twee prullenbakken met een stelling erboven: Eens is linker bak, Oneens is rechter bak. Een leuke manier om meningen van gebruikers te peilen.
    • Seesoap: zichtbare zeep die het handen wassen makkelijker, leuker en beter maakt.
  • PSO-trede 2: CSU is gecertificeerd op de tweede trede van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) en levert actief een bijdrage aan de werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. In 2019 bestond ons personeelsbestand uit 1200 medewerkers met een social-return indicatie. Met de ‘kwaliteitsstempel’ helpen we ook onderwijsinstellingen, want ons certificaat draagt bij aan het prestatieniveau van jouw onderwijsinstelling.

Aanvullende diensten

Omdat iedere locatie anders is, bieden wij altijd maatwerk. We bieden ook periodieke en aanvullende diensten zoals conciërgetaken, glasbewassingspecialistisch vloeronderhoud en gevelonderhoud.