Home > Nieuws > Ymere over op Code Verantwoordelijk Marktgedrag

Ymere over op Code Verantwoordelijk Marktgedrag

Donderdag 14 Juli 2016

Ymere heeft zich gevoegd bij het groeiende aantal opdrachtgevers van CSU die de Code Verantwoordelijk Marktgedrag tekende. De Amsterdamse woningcorporatie, sinds drie jaar klant bij het schoonmaakbedrijf, hecht veel waarde aan duurzame marktcondities en partnership met de schoonmaakmedewerkers.

De Code Verantwoordelijk Marktgedrag is in het leven geroepen om het sociaal beleid in de schoonmaakbranche te verbeteren. Opdrachtgevers en schoonmaakbedrijven die de code onderschrijven, zetten zich actief in voor betere arbeidsomstandigheden. Het is daarbij aan de schoonmaakbedrijven om zich als een goed werkgever op te stellen. Opdrachtgevers creëren daarvoor de faciliteiten, onder meer door in de contractvorming realistische eisen te stellen die een onaanvaardbare werkdruk tegengaan. CSU maakt zich sterk voor duurzame inzetbaarheid van medewerkers en vraagt opdrachtgevers in die visie mee te gaan.

Structurele en volwaardige banen
Voor Ymere is het ondertekenen van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag een signaal dat schoonmaak als een volwaardige baan wordt gezien. 'Daarmee zijn de schoonmakers ook een wezenlijk onderdeel van de Ymere-organisatie. We streven met het ondertekenen van de code naar zoveel mogelijk structurele en volwaardige banen', zegt Emile Bourquin, manager facilitair bedrijf bij Ymere.

Onderschrift foto v.l.n.r.: Peter-Paul Daey Ouwens, businessunit directeur CSU/ Emile Bourquin, manager facilitair bedrijf Ymere/ Michel Jonkhof, districtsmanager CSU. 

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Altijd scherp op het laatste nieuws? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van CSU.