Home > Nieuws > Westfort Vleesproducten kiest CSU voor schoonmaak van modernste slachterij ter wereld

Westfort Vleesproducten kiest CSU voor schoonmaak van modernste slachterij ter wereld

Vrijdag 25 Januari 2019

CSU is de nieuwe schoonmaakpartner van de slachterij van Westfort Vleesproducten. Synergie met de eigen Interne Dienst, innovatieve automatisering en garanties met betrekking tot personele bezetting waren redenen om voor CSU te kiezen. De specialisten van CSU Food Services verzorgen sinds 7 januari de dagelijkse reiniging en desinfectie van de slachterij in IJsselstein. Deze ultramoderne slachterij kenmerkt zich door extra dierenwelzijn, betere vleeskwaliteit en duurzame energieoplossingen.

Unieke samenwerking
Op de locatie in IJsselstein slacht en verwerkt Westfort Vleesproducten vleesvarkens tot een groot assortiment vleesproducten. Op de slachterij werken ruim 200 medewerkers in tweeploegendienst. Een schoonmaakteam van CSU Food Services, gespecialiseerd in reiniging in de voedingsmiddelenindustrie, gaat aan de slag in de productieruimten van de slachterij en de omliggende ruimten. De schoonmaakspecialisten werken nauw samen met de Interne Dienst van Westfort. “De synergie die hieruit ontstaat, zorgt voor een optimale kwaliteit”, zegt Patrick de Groot. Volgens de Businessunitdirecteur Noordoost van CSU was daarnaast het geautomatiseerde werkproces dat aanwezigheid, meldingen en registraties realtime verwerkt en inzichtelijk maakt, voor Westfort van doorslaggevende betekenis. “De voorbereidingstijd tussen gunning en opstart was een uitdaging”, aldus De Groot. “Westfort en CSU delen echter dezelfde no-nonsensementaliteit. We maken dan ook een vliegende start met een gemotiveerd team.”

Zekerheid
Manager Interne Dienst Richard Evertsen: “Wij waren op zoek naar een partnership. Van de acht marktpartijen die we benaderden, viel CSU op omdat ze een vast team van schoonmaakspecialisten kan aanbieden. Dat geeft zekerheid in het proces, want let wel: de professionele reiniging en gecertificeerde desinfectie is een volwaardig onderdeel van onze productie. Wij staan onder dagelijks toezicht van de NVWA die de voedselveiligheid moet waarborgen. Zonder reiniging geen productie, met alle financiële gevolgen van dien. CSU Food Services kent onze sector en speelt uitstekend in op onze specifieke uitdagingen.”

Familiebedrijf van wereldniveau
Westfort Vleesproducten is een familiebedrijf dat al generaties lang gespecialiseerd is in de verwerking van varkensvlees. De varkens komen direct van de boer: veelal ook hechte familiebedrijven, altijd van Nederlandse bodem. De afgelopen jaren is Westfort uitgegroeid tot een innovatief bedrijf van wereldniveau, waar inmiddels 1200 mensen werken op vier verschillende locaties.

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Altijd scherp op het laatste nieuws? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van CSU.