Home > Nieuws > ‘Week van de schoonmaker’ op Universiteit en Hogeschool van Amsterdam

‘Week van de schoonmaker’ op Universiteit en Hogeschool van Amsterdam

Maandag 07 Oktober 2019

Van 7 t/m 10 oktober staan de 250 schoonmakers die werkzaam zijn op de Universiteit van Amsterdam (UvA) en Hogeschool van Amsterdam (HvA) in de spotlights. De Week van de schoonmaker is een initiatief van Facility Services, een ondersteunende dienst van UvA en HvA. Schoonmaakpartners van de universiteit en hogeschool CSU, Fortron, Hago en Victoria doen uiteraard mee. Tijdens deze week zijn er verschillende activiteiten, waaronder een mega-lunch, bedoeld om de schoonmakers te bedanken voor hun inzet. Extra waardering voor het zware werk van schoonmakers is een belangrijk onderdeel van het maatschappelijk beleid van zowel UvA en HvA als CSU, Fortron, Hago en Victoria.

De gelukkige schoonmaker
Het aantal studenten op de UvA en HvA ligt rond 80.000 en het aantal medewerkers boven 9.000. Op de diverse dependances zijn in totaal circa 250 schoonmakers werkzaam. Ter afsluiting van de Week van de schoonmaker gaan al die collega’s samen aan tafel. Bovendien schuiven alle medewerkers van Facility Services en de leidinggevenden van de schoonmaakpartners aan voor de ‘mega-lunch’. De Week van de schoonmaker is voor Facility Services, CSU, Fortron, Hago en Victoria een blijk van waardering voor de geweldige inzet van de schoonmaakteams in een grootschalig en complex geheel als de UvA en HvA. “Een schoonmaker die zich gehoord en gerespecteerd voelt, is een gelukkige schoonmaker. En werkgeluk draagt bij aan duurzame inzetbaarheid van mensen. We selecteren onze samenwerkingspartners dan ook met die filosofie in het achterhoofd”, ligt Contractmanager voor Facility Services Robin Vermeulen desgevraagd toe.

Eerste editie van een nieuwe traditie
Het is de eerste keer dat de Week van de schoonmaker plaatsvindt. “We slaan als schoonmaakdienstverleners hiervoor de handen ineen en pakken elk onze maatschappelijke verantwoordelijkheid”, zeggen de gezamenlijke schoonmaakbedrijven. “De Week van de schoonmaker wordt wat ons betreft een nieuwe traditie, want aandacht voor het belangrijke en zware werk van schoonmakers vinden wij nodig. Schoonmaakmedewerkers worden nog niet altijd gewaardeerd op de manier die wij voorstaan in ons mvo-beleid. Complimenten voor Facility Services dat zij de Week van de schoonmaker mogelijk maakt en actief werkt aan de bewustwording bij hun medewerkers en gebouwengebruikers. Het motto van Facility Services ‘Samen naar een schone campus’ zegt het eigenlijk al: de schoonmakers kunnen het niet alleen, zelfs al zijn het er 250.”

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Altijd scherp op het laatste nieuws? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van CSU.