Home > Nieuws > Universiteit van Amsterdam en Hogeschool van Amsterdam met CSU naar een schone campus

Universiteit van Amsterdam en Hogeschool van Amsterdam met CSU naar een schone campus

Woensdag 01 Mei 2019

De Universiteit van Amsterdam (UvA) koos na een intensief aanbestedingsproces opnieuw voor CSU als schoonmaakpartner. CSU is tevens gecontracteerd voor de schoonmaak van alle locaties van de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Beide contracten startten 1 april jl. voor de duur van maximaal 10 jaar. Facility Services (FS), het samenwerkingsverband tussen de facilitaire organisaties van de UvA en HvA, zette de schoonmaakaanbesteding in de markt.

Volgens FS is ‘een gelukkige schoonmaker’ de belangrijkste voorwaarde om echt een schone campus te realiseren. Tijdens de voorbereiding van deze inkoopprocedure spraken de onderwijsinstellingen uitgebreid met de schoonmaakmedewerkers. Daarbij ging het vooral om knelpunten op de werkvloer en de mogelijke oplossingen daarvoor. Inschrijvende partijen moesten vervolgens tijdens de aanbestedingsfase medio 2018 beschrijven hoe zij met die feedback de werkomstandigheden zouden verbeteren. Een aanpak waarmee FS begin 2019 de bronzen Best Practice Award van de Commissie Code Verantwoordelijk Marktgedrag in de wacht wist te slepen.

Roy Boomkamp, Districtmanager bij CSU: ‘We zijn ontzettend trots dat de UvA opnieuw koos voor een samenwerking met CSU. In de afgelopen jaren investeerden we veel in ons schoonmaakteam bij de UvA. Dat leidde tot een hecht team met een goede sfeer én een goede schoonmaakkwaliteit. Het zijn onze mensen op de werkvloer die dit mogelijk maakten. Ook sluit de persoonlijke benadering van onze medewerkers naadloos aan op de sociale inslag van de UvA en HvA.’

Naast een vernieuwde samenwerking bij het Science Park en de locaties van het Universitair Sport Centrum, is CSU per 1 april verantwoordelijk voor de schoonmaak van alle HvA-locaties. Boomkamp: ‘Nieuwe teams, met een nieuw elan. Samen met de medewerkers maken we een frisse start. En met voldoende persoonlijke aandacht en begeleiding voor de medewerkers die wij overnamen van Asito. Want dat is uiteindelijk waar het om gaat: pas wanneer onze mensen vitaal en gemotiveerd zijn, dragen zij pas echt bij aan een schone campus. Voor zowel de UvA als de HvA.’

Over de UvA
De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 34.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid.

Over de HvA
Leren, werken en leven in Amsterdam zijn bij de HvA op een vanzelfsprekende manier met elkaar verbonden. De HvA is een grootstedelijke hogeschool waar studenten, docenten en onderzoekers vanuit verschillende invalshoeken en disciplines samenwerken met elkaar en met bedrijven, organisaties en (kennis)instellingen.

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Altijd scherp op het laatste nieuws? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van CSU.