Home > Nieuws > Stichting BOOR en schoonmaakbedrijf CSU verzilveren samen verborgen arbeidskapitaal

Stichting BOOR en schoonmaakbedrijf CSU verzilveren samen verborgen arbeidskapitaal

Woensdag 30 September 2015

Na een Europese aanbesteding kiest Stichting BOOR voor schoonmaakbedrijf CSU. Vooral de samenwerking in de vorm van een arbeidsschool die beoogt jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt beter te begeleiden naar een vaste baan was voor BOOR van doorslaggevend belang. Het contract startte op 24 augustus j.l. en heeft een looptijd van twee jaar.

Stichting BOOR verzorgt het openbaar (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omstreken. In totaal zijn er circa 107 scholen met 22 gymvoorzieningen en 1 kantoorlocatie, waar dagelijks aan ongeveer 30.000 kinderen wordt lesgegeven. Voor het schoonmaakonderhoud heeft Stichting Boor acht percelen verdeeld onder vier partijen, waarvan CSU er een is. CSU maakt twee percelen, bestaande uit meerdere locaties, schoon volgens een resultaatgericht contract.

Verborgen arbeidskapitaal verzilveren
Uniek in de schoonmaakbranche is dat Stichting Boor samen met CSU een arbeidsschool gaat opzetten. Jongeren met een beperking krijgen intensieve training en begeleiding waardoor zij later beter uitzicht hebben op een vaste plek op de arbeidsmarkt. “Stichting BOOR zocht een schoonmaakpartner die zorgt voor schone en frisse schoolgebouwen, waarin leerlingen, docenten en ondersteunend personeel prettig kunnen leren en werken. Maar daarnaast ook een vertrouwde partner waarmee zij een sociale samenwerking aan kunnen gaan. CSU biedt ondersteuning in het creëren van stage- en werkplekken voor leerlingen, alsmede het leveren van een bijdrage in het praktijkonderwijsprogramma”, vertelt directeur Suzan Stadhouders van CSU.

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Altijd scherp op het laatste nieuws? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van CSU.