Home > Nieuws > Schoonmaak Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie naar CSU

Schoonmaak Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie naar CSU

Donderdag 04 Oktober 2018

Het Utrechtse Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie vertrouwt haar schoonmaak toe aan CSU. Het onlangs geopende centrum is het grootste van Europa. Alle complexe zorg voor kinderen met kanker, research en opleidingen voor kinderoncologie zijn hier gebundeld. CSU is verantwoordelijk voor de schoonmaak en het vloeronderhoud van het gehele gebouw, met uitzondering van de ouder-kindkamers. De flexibiliteit, de diversiteit in de profielen van de medewerkers en de duurzaamheidsvisie van CSU gaven de doorslag.

De juiste toon
Claudia Alflen, Manager Interne Services: “Binnen het Prinses Máxima Centrum is alles afgestemd op de leefwereld van kinderen. Je bent bij hén te gast. Werken met deze doelgroep gaat gepaard met emoties. Je hebt hier te maken met vrolijke spelende kinderen, maar ook met verdriet, ziekte en soms ook verlies. Dat vraagt naast schoonmaakkwaliteiten dus ook om uitstekende sociale en communicatieve kwaliteiten. CSU begreep dit heel goed.” Jeanette Karreman, Transitiemanager Zorg bij CSU: “CSU is als bedrijf onzichtbaar in dit gebouw - we dragen dezelfde kleding als de facilitaire dienst van het centrum en gebruiken dezelfde werkwagens -. We krijgen dan ook als medewerker van het centrum vragen van kinderen, ouders en bezoekers. Dan moet je de juiste toon kunnen hanteren. Aan deze bijzondere vorm van hospitality geven we vanuit CSU veel aandacht.”

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Het Prinses Máxima Centrum koos ook voor CSU vanwege haar jarenlange ervaring in ziekenhuis- en verpleeghuiszorg. Claudia: “We merkten al snel dat CSU een ondernemende en flexibele partner zou zijn. De periode vlak voor de oplevering was qua planning en logistiek een enorme operatie. CSU heeft daar goed op ingespeeld door prioriteiten te bewaken en voortdurend de vinger aan de pols te houden. Bovendien voldoet CSU aan de eisen die we stellen aan leveranciers op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.” Jeanette: “CSU is gecertificeerd op niveau 3 van de CO2-Prestatieladder, op trede 3 van de Prestatieladder Socialer Ondernemen trede en we beschikken over een BREEAM-NL In-Use certificaat. Bijdragen aan het milieu en tevreden medewerkers zien wij als kans.”

Over het Prinses Máxima Centrum
Het Prinses Máxima Centrum is gevestigd naast het Wilhelmina kinderziekenhuis en biedt gecentraliseerde topklinische zorg, gecombineerd met goede shared care in de regio. Op 5 juni werd het centrum officieel geopend door koningin Máxima. Al op 18 mei jl. startte het Prinses Máxima Centrum met de zorgverlening vanuit haar nieuwe gebouw. In het gebouw zijn 85 Ouder-Kind-Eenheden en 35 dagbehandelingsplekken. De verwachting is dat het Prinses Máxima Centrum elk jaar 900 kinderen ontvangt die zijn gediagnostiseerd met kanker en circa 13.000 kinderen en hun ouders voor controles.

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Altijd scherp op het laatste nieuws? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van CSU.