Home > Nieuws > Provincie Groningen naar hospitality-specialist CSU

Provincie Groningen naar hospitality-specialist CSU

Dinsdag 14 Oktober 2014

Vanaf 1 september is CSU de nieuwe schoonmaakleverancier bij de Provincie Groningen in provinciehuis, het gaat om het provinciehuis en een aantal buitenlocaties. Het betreft een resultaatgericht schoonmaakcontract met dagschoonmaak. Met deze overstap integreert CSU hospitality in zijn dienstverlening. Daarvoor heeft CSU de medewerkers opgeleid.

De provinciale overheid wil met de keus voor dagschoonmaak meer inhoud geven aan de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. Ook CSU is een voorstander van dagschoonmaak, omdat het schoonmakers meer zichtbaar maakt en daarmee meer waardering creëert. Aan de verandering van avond naar dag ging een intensieve pilot van een jaar vooraf. ‘Het welzijn van schoonmakers gaat er door dagschoonmaak fors op vooruit', legt facility manager Cees Tetteroo van Provincie Groningen uit. ‘Met deze overstap krijgen kantoormedewerkers veel meer ‘beleving’ bij het schoonmaakproces', constateert contractbeheerder Inge Doornbos. ‘We streven naar een verhoging van de klanttevredenheid over de schoonmaak bij onze medewerkers. Die verhoog je effectief als medewerkers zien wat een schoonmaker nu eigenlijk doet.’

CSU actief in duurzame inzetbaarheid
CSU neemt veel initiatieven voor de duurzame inzetbaarheid van mensen. Ook dagschoonmaak hoort daarbij. In samenwerking met de provincie is een uitgebreid traject ingezet om de medewerkers van beide kanten erop voor te bereiden. Zo stak Provincie Groningen veel aandacht in de communicatie naar het kantoorpersoneel. Cees Tetteroo: 'Je kunt niet zomaar overstappen.' De 15 CSU-medewerkers zijn hiervoor aanvullend opgeleid.

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Altijd scherp op het laatste nieuws? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van CSU.