Home > Nieuws > Innovaties aanjager fraaie omzetgroei CSU-holding in 2017

Innovaties aanjager fraaie omzetgroei CSU-holding in 2017

Donderdag 24 Mei 2018

De concernomzet van CSU-holding Total Care steeg in 2017 zowel door sterke autonome groei als door overnames met 8,0% naar € 441 miljoen. Het resultaat na belastingen over 2017 bedroeg € 16,2 miljoen (3,7% van de omzet). De holding bestaat uit de afzonderlijke bedrijven CSU (schoonmaak) en Tzorg (thuiszorg). Zowel in schoonmaak als thuiszorg nam het bedrijf het voortouw in de branche met innovaties, digitalisering en verbeterde dienstverlening in de keten.

Bij schoonmaaktak CSU steeg de omzet met 7,3% van € 293,7 miljoen in 2016 naar € 315,2 miljoen. In 2017 integreerde CSU de schoonmaakactiviteiten voor circa 340 MKB-opdrachtgevers van ISS Facility Services. Bij CSU werken CSU ruim 14.000 medewerkers op bijna 10.000 locaties in Nederland.

CSU zette in 2017 forse vervolgstappen in technologische en sociale innovaties. Zo lanceerde CSU in samenwerking met bouwbedrijf Heijmans het vernieuwende BeSense: een slim sensorsysteem voor efficiënter, gezonder en schoner gebouwbeheer. BeSense ontving in 2017 Europese erkenning door het winnen van de European Cleaning and Hygiene Award in de categorie ‘Groundbreaking technological innovation of the year.’

CSU introduceerde in 2017 tevens de FM Coalitie om ketendenken te stimuleren en te versterken. Een vernieuwend model waarin facilitaire partijen zowel op operationeel, strategisch als tactisch niveau effectiever met elkaar samenwerken. Dat leidt tot efficiency, kwaliteit en hogere tevredenheid. De FM Coalitie werd in 2017 bekroond met een Best Practice Award voor de Code Verantwoordelijk Marktgedrag.

Sociaal ondernemen
CSU investeert al jaren in goed werkgeverschap. In 2017 ontving CSU hier opnieuw erkenning voor door voor het vierde jaar op rij gecertificeerd te worden als ‘Top Employer Nederland’. Tevens behaalde CSU de hoogste trede van de Prestatieladder Socialer Ondernemen voor koplopers op het gebied van sociaal ondernemen. CSU biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen het schoonmaakvak te leren. Zo ontving in 2017 het project ‘Dienstverlening voor statushouders’, dat statushouders opleidt tot schoonmaakmedewerker, een nominatie voor de Best Practice Award voor de Code Verantwoordelijk Marktgedrag.

Tzorg groeit uit tot landelijke marktleider
Thuiszorgorganisatie Tzorg is als marktleider actief binnen de huishoudelijke ondersteuning en individuele begeleiding binnen de Wmo. De omzet nam met 9,9% toe tot € 125,8 miljoen mede door de overnames van een deel van de activiteiten Hulp bij het Huishouden van Amstelring en een volledige overname van de activiteiten van zorgorganisatie Altijd Zorg Aanwezig (AZA). Tzorg werkt met ruim 9.000 medewerkers in 301 gemeenten voor 47.000 cliënten.

In 2017 is de organisatie opnieuw gecertificeerd volgens de normering HKZ VV&T 2015. Met het HKZ-keurmerk laat Tzorg zien dat zij serieus werk maakt van kwaliteit van zorg. En dat ze voldoet aan de eisen van klanten, professionals en relevante stakeholders. Daarbij innoveert Tzorg zijn dienstverlening proactief. Zo ontwikkelde Tzorg in 2017 in co-creatie met Samen dementievriendelijk een online training voor medewerkers in de gehele thuiszorgbranche een online training voor het eerder herkennen en nog betere zorg verlenen aan cliënten met dementie.

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Altijd scherp op het laatste nieuws? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van CSU.