Home > Nieuws > Het beste schoonmaakidee van CSU: de top-3 is bekend

Het beste schoonmaakidee van CSU: de top-3 is bekend

Dinsdag 19 November 2019

Afgelopen zomer organiseerde CSU voor de tweede keer ‘Het beste schoonmaakidee’: een competitie onder medewerkers van de schoonmaakdienstverlener. De stemmen van de publieks- en vakjury zijn geteld en de top-3 is bekend. Dit zijn de kanshebbers: Brigitte Robben uit Nuenen (hergebruiken van latex wegwerphandschoenen), Ton Burggraaf uit Middelburg (instructievideo’s van werkzaamheden) en Alie Schilder uit Kampen (universele werksteel). Op 12 december wordt de winnaar bekendgemaakt.

Ideeën met impact
CSU vroeg zijn 16.000 schoonmaakmedewerkers om hun ideeën te delen die het werk beter, makkelijker en leuker maken. Dit leverde meer dan 100 creatieve, slimme en verrassende voorstellen op. Tot eind oktober konden medewerkers en vakjury online hun stem uitbrengen op 8 geselecteerde inzendingen. Daaruit rolde een top-3 van vernieuwingen die op verschillende manieren impact maken. Het hergebruik van latex wegwerkhandschoenen draagt bij aan afvalreductie en de vermindering van de CO2-uitstoot. Het maken van (vlog)video’s van alle voorkomende werkzaamheden bij CSU bevordert uniformiteit in het dagelijks werk. En de universele werksteel geeft gemak en bespaart aanzienlijk op materialengebruik. Het winnende idee wordt beloond met een weekendtrip voor 6 personen en brengt CSU straks echt in de praktijk.

Kanshebbers op herhaling
Elke Wirtz, Specialist Innovatie bij CSU, is positief verrast door de veelheid en kwaliteit van de inzendingen. “Dit laat zien hoe innovatie leeft in onze organisatie. Wat ik extra bijzonder vind, is dat twee van de drie kanshebbers vorig jaar ook al in de top-8 eindigden. Mooi om te zien dat deze collega’s wederom goede ideeën hebben en zich zo betrokken voelen door opnieuw mee te doen.” Wirtz geeft aan dat naast het winnende voorstel er ook muziek zit in andere inzendingen. CSU gaat de uitvoerbaarheid hiervan onderzoeken.

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Altijd scherp op het laatste nieuws? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van CSU.