Home > Nieuws > Geslaagd project TAALent Werkt! CSU, Agens en Gemeente Amsterdam

Geslaagd project TAALent Werkt! CSU, Agens en Gemeente Amsterdam

Vrijdag 20 Februari 2015

Tien Amsterdammers kregen gisteren een taaldiploma en stagecertificaat uitgereikt door Wethouder Arjan Vliegenthart. De deelnemers hebben de afgelopen maanden meegedaan aan het project ‘TAALent Werkt!’ bij CSU. Ze volgden taallessen in combinatie met een stage. Zeven kandidaten hebben nu een contract gekregen. Het succesvolle project krijgt een vervolg.

Taal en werkervaring
TAALent Werkt! is één van de activiteiten die CSU onderneemt op het gebied van taalontwikkeling en Social Return. Voor dit project zijn de handen inéén geslagen met de gemeente Amsterdam en Agens.Agens verzorgde de taalopleiding, de Gemeente Amsterdam en CSU betaalden ieder de helft van de opleidingskosten. Alle deelnemers slaagden voor de taalopleiding.

Duurzame ontwikkeling
Een van de speerpunten van CSU’s succesvolle personeelsbeleid is de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Zowel taalonderwijs als het inzetten van medewerkers met een achterstand tot de arbeidsmarkt maken hier onderdeel van uit. P&O-manager CSU Hanneke Schaap is erg enthousiast over het project: ‘De weg naar betaald werk is voor mensen die de taal niet beheersen erg moeilijk. Het schoonmaakvak biedt veel kansen voor deze doelgroep. De combinatie van taal en tegelijkertijd werkervaring opdoen is een van de redenen waarom dit project zo succesvol is. De lesstof wordt meteen in de praktijk toegepast en andersom worden zaken waar men in de praktijk tegenaan loopt in de les behandeld.’

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Altijd scherp op het laatste nieuws? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van CSU.