Home > Nieuws > Gemeente Den Haag en CSU begeleiden 60 werklozen naar baan

Gemeente Den Haag en CSU begeleiden 60 werklozen naar baan

Woensdag 09 Maart 2016

Gemeente Den Haag en CSU zetten op vrijdag 4 maart hun handtekening onder een groot werkgelegenheidsproject. CSU gaat dit jaar zestig langdurig Haagse werklozen scholen in het schoonmaakvak.

Projectmanager Peggy Borstlap van het Werkgeversservicepunt Haaglanden, onderdeel van de Gemeente Den Haag spreekt van een ‘ambitieuze doelstelling’: ‘We doen meer projecten om mensen die nu onder de Participatiewet vallen aan de slag te krijgen. Dit zijn projecten in de horeca, de techniek en de groenvoorziening. Dit is het eerste project in de schoonmaak en ook nog op een dergelijk grote schaal.’ Alle zestig deelnemers die dit jaar instromen zijn een jaar of langer werkloos. In de komende maanden gaan zij aan de slag bij projecten van CSU. Tegelijkertijd volgen ze de Basisopleiding Schoonmaken, waarbij CSU hen begeleidt.

Speerpunt duurzame inzetbaarheid

Eind vorig jaar ontving CSU het certificaat voor de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dit keurmerk wordt verleend aan bedrijven die zich inzetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het schoonmaakbedrijf is al jaren met meerdere projecten actief om deze groep meer kansen te geven. Daardoor kent CSU een hoger percentage medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt, dan andere bedrijven in de branche. Personeelsmanager Ayub Sayem van CSU Rijswijk: ‘Duurzame inzetbaarheid is voor ons een speerpunt. Met dit project krijgen we straks loyale vakgeschoolde medewerkers in dienst met werkervaring.’

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Altijd scherp op het laatste nieuws? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van CSU.