Home > Nieuws > Een dag op pad met: Dominique Hoogervorst

Een dag op pad met: Dominique Hoogervorst

Vrijdag 10 Januari 2020

Pssst… Dominique Hoogervorst is eigenlijk voor Ajax. Maar ADO Den Haag zit wel in zijn bloed. Een jongensdroom dat hij daar nu werkt. Als schoonmaker én superklusjesman. Vandaag is het zaterdag, een thuiswedstrijd.

6:00 uur: Uitslapen is er niet bij
Boink, boink! Ons dochtertje van 1,5 jaar is wakker. Dan slaat ze met haar kleine handje tegen de muur. Zij is mijn wekker. Eerst met zijn drietjes rustig ontbijten. En wat gaan we vandaag voor leuks doen? Dat bedenken we dan ook. We zijn het eens: het wordt ZooParc Overloon.

15.00 uur: Handige pleeboy
Terug naar huis. We hebben genoten. Van cheeta’s, tijgers, apen… De kleine meid ligt achterin de auto te slapen. Zij wél. Maar mijn dag begint pas. Vanavond speelt ADO tegen VVV. Samen met collega’s Fatma Güngor en Omar (Amar) Fathi houden we de hele week het stadion en de kantoren schoon. Ik heb zelfs een bijnaam: de pleeboy! Omdat ik handig ben, doe ik meer dan schoonmaken. Een scorebord ophangen, een vaatwasser vastzetten. Ik vind alles leuk.

18:00 uur: Op naar ADO
Eerst een ronde door het stadion, zo’n drie uur. Een grote check. Ik controleer het sanitair grondig. Of het schoon is natuurlijk. En zijn alle wc-rollen bijgevuld? Alle handdoekautomaten vol? Ook de skyboxen loop ik na. Ik boen nog een vlek weg. Vul nog wat wc-rollen bij. Ja, het ziet er op top uit. Laat ze maar komen, die supporters.

20:45 uur: De aftrap
Het fluitsignaal klinkt. De wedstijd is begonnen. Even lekker voetbal kijken. Ik zit altijd op de open tribune, tweede verdieping. Heel eerlijk, Ajax is mijn club. Maar ADO zit ook in mijn hart. Mijn moeder is Haags en haar familie bestaat uit echte ADO-fans. Als jochie zat ik hier al op de tribune. Deze club geeft nooit op. Ook al hebben ze geen cent te makken. Die passie vind ik mooi.

21:55 uur: Spoedklussen
Ik geniet enorm, maar juich altijd bescheiden. Want ik sta hier wel namens CSU. Dan moet je normaal doen, vind ik. Ook omdat ik ineens gebeld kan worden, zoals nu. In de hal is een kar met frisdrank omgevallen. Laatst lag er saté op de vloer van een skybox, een kop koffie valt ook vaak om. Nee, ik verveel me nooit.

23.15 uur: Ontplofte boel
Ja, ADO heeft gewonnen. Met 1-0. Het stadion is leeggelopen. Nu begint voor mij het echte werk. Het is één grote bende. Dat motiveert me wel om alles weer netjes schoon te maken. Eerst de kleedkamers en het spelershome, daarna al het sanitair weer. De spelers zijn inmiddels naar huis. Maar ik zie ze regelmatig. Soms dollen ze met me. Zeker als ze weer verliezen van Ajax. ‘Jij moet vandaag je mond houden!’, roepen ze tegen me. Ja, lachen toch? De sfeer is relaxed.

02:30 uur: Nog even proosten
Alles is weer netjes. Je zou niet zeggen dat er vanavond een wedstrijd is geweest. En zo hoort het ook. Ik drink nog één drankje met de horecaploeg. Want dat hebben we wel verdiend.

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Altijd scherp op het laatste nieuws? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van CSU.