Home > Nieuws > Dar!n afvalinzamelsysteem voor kantoren, instellingen en scholen

Dar!n afvalinzamelsysteem voor kantoren, instellingen en scholen

Maandag 13 November 2017

Dar!n is een nieuw circulair afvalinzamelsysteem om afval apart in te zamelen en te recyclen voor het onderwijs, de zakelijke dienstverlening, overheid en (zorg)instellingen. Afvalspecialist Van Kaathoven en schoonmaakspecialist CSU bundelden hun expertise in deze co-creatie. Het resultaat is een bijzonder circulair inzamelsysteem.

Modulair systeem
Het Dar!n afvalinzamelsysteem bestaat uit verschillende inzamelunits met verschillende hoogtes die de klant naar wens modulair inzet. Het systeem heeft een representatieve uitstraling met een natuurlijke look & feel. Heldere infographics en kleurcodes wijzen de gebruiker erop waar het afval in hoort. CSU leidt schoonmaakmedewerkers op over afval en grondstoffen waarmee ze gebruikers adviseren over de aparte afvalinzameling en fungeren als vraagbaak.

Circulair gebruik van grondstoffen
Het onderstel en de deksel van de inzamelunits zijn gemaakt van afvalhout. Een bewuste keuze, omdat er in Nederland een overschot aan afvalhout is. De dozen zelf bestaan voor 100% uit FSC en PEFC gecertificeerd karton. Hierdoor zijn de inzamelunits niet alleen heel stevig, maar ook weer volledig te recyclen tot karton en papier.

Door co-creatie wordt Dar!n beter
Van Kaathoven en CSU kozen bewust voor het betrekken van diverse partners tijdens het ontwikkelingstraject. Zo zette Smurfit Kappa haar kennis en expertise in om CSU en Van Kaathoven te ondersteunen in de ontwikkeling van de dozen. Enthousiaste medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt produceren en assembleren de onderstellen en deksels van de afvalunits. Hierdoor draaien zij weer mee in het arbeidsproces en vergroten ze hun kansen in onze maatschappij. Ook op sociaal niveau draagt Dar!n bij aan een circulaire economie.

Meer informatie vindt u op: www.gewoondarin.nl

 

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Altijd scherp op het laatste nieuws? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van CSU.