Home > Nieuws > CSU verdient extra sterren voor duurzaam hoofdkantoor

CSU verdient extra sterren voor duurzaam hoofdkantoor

Donderdag 24 Januari 2019

Gisteren ontving CSU voor zijn hoofdkantoor een verlengd en uitgebreid BREEAM-NL In-Use-certificaat. De certificering toont aan dat CSU voldoet aan strenge duurzaamheidsrichtlijnen en is daarmee een kroon op de inspanningen van het bedrijf. Jan Roersen (auditor van adviesorganisatie W4Y) reikte het certificaat tijdens Vakbeurs Facilitair uit aan Suzan Stadhouders, lid van de Raad van Bestuur van CSU.

BREEAM-NL is de Nederlandse versie van de internationale BREEAM-richtlijn om de duurzaamheidsprestatie van een gebouw te bepalen. De toevoeging ‘In-Use’ geeft aan dat het gaat om een gebouw dat niet alleen duurzaam gebouwd is, maar ook duurzaam in gebruik is: een hoge waardering. Het nieuwe certificaat is drie jaar geldig.

Twee sterren extra
Rob Boers, Manager Kwaliteit Arbo en Milieu bij CSU: “De afgelopen tijd hebben we hard gewerkt aan de duurzame prestaties van ons gebouw. En met resultaat. Na de intensieve audit van W4Y was de conclusie dat we op de drie onderdelen Gebouw, Beheer, Gebruik allemaal drie sterren scoren oftewel een prestatie neerzetten die ‘Very Good’ is. Dat betekent dat we voor Beheer onze drie sterren behouden en voor categorieën Gebouw en Gebruik van twee naar drie sterren zijn gegaan. In Nederland zijn we het enige schoonmaakbedrijf dat voor zijn hoofdkantoor een BREEAM-NL In-Use-certificering heeft.”

Aantoonbaar duurzaam
Suzan Stadhouders: “Ik ben zeer verheugd met het resultaat. Wij hebben destijds bewust gekozen voor BREEAM-NL. Dit is een gerenommeerde manier van meten waarbij strenge criteria worden gehanteerd, daarmee heb je een goede graadmeter voor je inspanningen. Dat we nu een certificaat met een hogere score mogen ontvangen, betekent dat onze activiteiten het juiste effect sorteren. Het past in onze ambitie om aantoonbaar steeds betere resultaten neer te zetten op het gebied van duurzaamheid.”

Topprioriteit
Duurzaamheid is topprioriteit bij CSU. Als bedrijf van nu is het zich bewust van zijn verantwoordelijkheid ten aanzien van mens en milieu. Dat komt tot uiting in het werken volgens standaarden zoals BREEAM en CO2 – Prestatieladder en in een groot aantal andere duurzaamheidsmaatregelen. Zo hanteert CSU circulair afvalsysteem (Dar!n), maakt het gebruik van circulaire bedrijfskleding (van 100% gerecycled materiaal) en heeft het hoofdkantoor een Energielabel A.

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Altijd scherp op het laatste nieuws? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van CSU.