Home > Nieuws > CSU Leisure Services kiest circulair schoonmaakconcept Greenspeed

CSU Leisure Services kiest circulair schoonmaakconcept Greenspeed

Dinsdag 22 Augustus 2017

CSU Leisure Services startte recent een zoektocht naar ecologische reinigingsmiddelen voor de dagelijkse schoonmaak in de diverse parken. De keuze viel op het volledige Greenspeed-assortiment. CSU loopt hiermee binnen de leisure markt voorop met de inzet van dit Cradle to Cradle Certified circulaire concept. Met het gebruik van de ecologische schoonmaakmiddelen zet CSU zijn dienstverlening, producten en processen zo efficiënt mogelijk in en haakt het aan op Green Key.

Bij de keuze voor Greenspeed ging CSU niet over één nacht ijs. In diverse parken draaide een proef met middelen die voldoen aan bepaalde duurzaamheidscriteria waaronder onschadelijk voor de gezondheid, zonder, of met zo minimaal mogelijk, gebruik van toxische stoffen, biologisch afbreekbaar en met Cradle to CradleTM certificatie. Greenspeed slaagde met glans in de proef dankzij de efficiënte werking van de Cradle to Cradle gecertificeerde producten. Ook de aangename geur van de producten was een doorslaggevende factor. Voor CSU is Greenspeed geen onbekende partij, het schoonmaakbedrijf werkt al jaren met de microvezelmaterialen van Greenspeed.

Circulaire schoonmaak
Greenspeed staat bekend om zijn slimme en efficiënte schoonmaakoplossingen, met een positieve impact op mens en milieu. De schoonmaakmiddelen voldoen aan de eisen van Green Key, hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. De middelen hebben een ecolabel en bevatten geen ingrediënten die op de blacklist van Green Key voorkomen. Door de combinatie met de microvezelmaterialen, waarbij gebruik van reinigingsmiddelen en water al tot een minimum wordt beperkt, werkt Greenspeed aan circulaire schoonmaak. Het concept sluit nauw aan bij de doelstelling van CSU en zijn diverse opdrachtgevers om de eco-footprint te verkleinen en bungalowparken verder te verduurzamen.

 

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Altijd scherp op het laatste nieuws? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van CSU.