Home > Nieuws > CSU hoofdkantoor volledig uitgerust met gebouwsensoren

CSU hoofdkantoor volledig uitgerust met gebouwsensoren

Donderdag 22 Maart 2018

CSU breidt het slim gebouwbeheer BeSense op het hoofdkantoor in Uden verder uit. Recent plaatsten CSU en Heijmans ruim 200 sensoren waarmee inzicht wordt verkregen in bezetting, benutting en comfortwaardes van werkplekken. Met deze uitbreiding is het pand 100% uitgerust met sensoren.

De 198 geplaatste ‘BeThere sensoren’ en 20 ‘BeComfort sensoren’ geven inzicht in bezetting, benutting, CO2, temperatuur, geluidsintensiteit, lichtintensiteit en luchtvochtigheid op de werkplekken en kantoorruimtes van het CSU hoofdkantoor. Analyse van deze informatie maakt beter en proactief sturen op efficiënt gebruik van werkplekken, stilteruimtes en overlegruimtes mogelijk. Daarnaast kan schoonmaak aangestuurd worden op daadwerkelijk gebruik van het gebouw. Een slim systeem toont op de BeSense schoonmaak-app automatisch de route en ook het op een eenvoudige wijze registeren van meldingen is opgenomen. Dit zorgt voor een verbreding in de werkzaamheden van de schoonmaakmedewerker.

Optimaliseren werkomgeving
Het doel van het plaatsen van de sensoren is het optimaliseren van de werkomgeving van de medewerker. Ruimtes worden efficiënter benut en op gebied van schoonmaak is er inzicht in wat gebruikt is en de intensiteit van gebruik. Bovendien is er ‘real-time’ inzicht in de benuttingsgraad van de werkplekken en overlegruimtes per afdeling. Hierdoor kan de huisvesting efficiënt ingedeeld en benut worden.

Feestelijk moment
De uitbreiding van BeSense werd feestelijk gevierd met co-creator Heijmans. Elke Wirtz, CSU's Specialist Innovatie: ‘We zijn begonnen met 50 werkplekken en enkele comfortsensoren maar om een compleet beeld te krijgen en onder het motto “practice what you preach” is besloten het hele pand uit te rusten met sensoren. De schoonmaakmedewerkers volgden daarnaast een training om met de app te werken. Met BeSense verslimmen we ons gebouw en komen we meer te weten over het gebouw en de gebouwgebruikers.”

Over BeSense
BeSense is een gezamenlijke ontwikkeling van CSU en Heijmans. Het slimme sensorsysteem verzamelt anonieme data over de bezetting, benutting en comfortwaarden van (werk)omgevingen. Deze right data, die real time wordt verkregen, zorgt ervoor dat gebouwbeheerders hun gebouw slimmer en efficiënter kunnen beheren en tevens kunnen inspelen op het comfort. Schoonmaakwerkzaamheden worden daar via een app passend op afgestemd. Onder andere het hoofdkantoor van Aegon en het Philips Stadion zijn uitgerust met BeSense. Vorig jaar won BeSense de European Cleaning and Hygiene Award 2017 in de categorie ’Groundbreaking technological innovation of the year. www.besense.nl

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Altijd scherp op het laatste nieuws? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van CSU.