Home > Nieuws > CSU-Holding passeert 400 miljoen grens door groei hotellerie

CSU-Holding passeert 400 miljoen grens door groei hotellerie

Dinsdag 13 Juni 2017

De concernomzet van CSU-holding steeg in 2016 met 9,3% van € 378 miljoen in 2015 naar € 408 miljoen in 2016. Het resultaat na belastingen steeg in 2016 naar € 13,1 miljoen (3,2% van de omzet). In 2016 zette het bedrijf in schoonmaak en thuiszorg fors in op innovaties en op het verder integreren van technologie in zijn dienstverlening.

De holding bestaat uit de afzonderlijke bedrijven CSU (schoonmaak) en Tzorg (thuiszorg). Bij schoonmaaktak CSU steeg de omzet met 9,8% van € 267,5 miljoen in 2015 naar € 293,7 miljoen. Ook overnames behoren tot de groeistrategie. In 2016 bracht CSU de activiteiten van CSU Albatros samen met die van de overgenomen hotelspecialist BHS onder de nieuwe naam CSU Hotel Services. Dit ondersteunt de ambitie voor groei en verdere versterking van de marktpositie in het hotel- en leisuresegment.

Innovatief
CSU investeerde fors in innovaties, de integratie van robotisering en digitalisering van werkprocessen en klantrapportages. Zo lanceerde CSU in samenwerking met bouwbedrijf Heijmans het vernieuwende sensorenconcept BeSense; een slim systeem met sensoren voor efficiënter, gezonder en schoner gebouwbeheer.

CSU speelt tevens verder in op de groeiende vraag naar gastvrije en resultaatgerichte schoonmaak in diverse sectoren. Voorzitter Raad van Bestuur John van Hoof: ‘Een logische stap maken we vanuit onze Hospitality aanpak naar de rol van operationeel verbinder voor opdrachtgevers, waarbij we samenwerking aanjagen in de keten van facilitaire dienstverleners. We noemen dit de FM Coalitie.’

 

Meest aanbevolen schoonmaakbedrijf van Nederland
CSU ontving in 2016 diverse erkenningen. Uit het jaarlijkse onderzoek naar de beste dienstverleners van Nederland - de MT 100 - kwam CSU in de sector ‘schoonmaak’ met afstand als best gewaardeerd schoonmaakbedrijf uit de bus. CSU behaalde een zeer hoog aanbevelingspercentage van 35%. Ook werd CSU voor het derde jaar op rij gecertificeerd als 'Top Employer Nederland'. Er werken 13.500 medewerkers.


Tzorg groeit gestaag
De totale omzet over 2016 van thuiszorgorganisatie Tzorg bedroeg € 114,7 miljoen tegenover € 110,7 miljoen in 2015. Ondanks een neerwaarts effect van door de gemeentes in 2015 ingezette bezuinigingen is er groei gerealiseerd, mede door de overnames van de activiteiten van De Zorggroep in Limburg en Solace.

Tzorg werkt met ruim 9.000 medewerkers in 310 gemeenten voor 43.500 cliënten. In 2016 is de organisatie gecertificeerd volgens de nieuwe normering HKZ VV&T 2015. Sinds december 2015 heeft HKZ nieuwe criteria opgesteld voor de certificering. Tzorg was de eerste en enige landelijke zorgorganisatie die is gecertificeerd volgens de nieuwe normering Met het HKZ-keurmerk laat Tzorg zien dat zij serieus werk maakt van kwaliteit van zorg. En dat ze voldoet aan de eisen van klanten, professionals en relevante stakeholders. Ook is Tzorg wederom landelijk gecertificeerd voor het hoogste niveau, trede 3 voor de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO).

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Altijd scherp op het laatste nieuws? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van CSU.