Home > Nieuws > CSU helpt mee aan project "Rampbestendige schoolgebouwen in Haïti"

CSU helpt mee aan project "Rampbestendige schoolgebouwen in Haïti"

Maandag 06 Februari 2017

Recent overhandigde John van Hoof (voorzitter Raad van Bestuur CSU) op Vakbeurs Facilitair een cheque t.w.v. € 2000,- aan Paul Rosenmöller ten behoeve van het project “Rampbestendige schoolgebouwen in Haïti”. Dankzij rampbestendige schoolgebouwen kunnen leerlingen veilig onderwijs volgen en biedt het bevolking een schuilplaats bij tornado’s of andere natuurrampen.

Het project is opgezet door het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds dat zich richt op het voorkomen van rampen. Het Fonds wil kwetsbare mensen in kwetsbare gebieden voorbereiden op natuurgeweld om zo levens te redden en veel schade te voorkomen. Paul Rosenmöller, die tien jaar namens de OR lid was van de Raad van Commissarissen van CSU, is een van de pioniers van het project. Rosenmöller is de huidige voorzitter van de VO-Raad, die zich heeft gecommitteerd om middels crowd funding € 80.000 op te halen om vier orkaanbestendige scholen te bouwen in Haïti. Inmiddels is er al € 96.873 opgehaald.

Met het realiseren van dit project garanderen ze continuïteit van onderwijs onder alle omstandigheden voor de leerlingen in de gemeente Côtes-de-Fer en geeft de school bescherming aan zo'n zestigduizend mensen in geval van natuurrampen.

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Altijd scherp op het laatste nieuws? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van CSU.