Home > Nieuws > CSU blikt terug op succesvolle (Nationale) MeewerkWeek 2017

CSU blikt terug op succesvolle (Nationale) MeewerkWeek 2017

Dinsdag 12 December 2017

Stropdas af, werkkleding aan. Van 13 tot en met 17 november verruilden CSU’s directie, management en kantoorpersoneel hun bureau voor een schoonmaakkar. Jaarlijks verkleint CSU de afstand tussen management en mensen van de werkvloer tijdens de MeewerkWeek. Gelijktijdig organiseerde CSU de Nationale MeewerkWeek. Een geslaagd event waarbij steeds meer bedrijven aanhaken.

Tijdens deze 13e editie van de MeewerkWeek gingen ruim 300 kantoormedewerkers de werkvloer op en toonden hiermee interesse in het werk van de medewerkers aan de basis. Gezamenlijk maakten de CSU'ers op 190 locaties in totaal zo’n 900 uur schoon. Ook John van Hoof, voorzitter Raad van Bestuur én groot voorstander van de MeewerkWeek, ging de werkvloer op. Hij hielp zijn collega’s van TreinSchoon! en maakte treinstellen schoon en fris. Opdrachtgevers en leveranciers staken ook de handen uit de mouwen. Onder andere Albert van Eijkelenburg (Piecom), Bjorn Kersten (TenneT) en Ludo de Jong (NH Collection Eindhoven Centre) hielpen onze schoonmakers een handje.

Warme betrokkenheid op de werkvloer
De Nationale MeewerkWeek daagt – op initiatief van CSU - directieleden van andere bedrijven en organisaties uit om ook de werkvloer op te gaan. Tijdens deze derde editie staken managers door heel Nederland de handen uit de mouwen. Met het oog op de toenemende spanning op de arbeidsmarkt paste deelname aan deze week in het arbeidsbeleid van veel ondernemers. Een leerzame ervaring die niet alleen waardering en begrip opleverde maar vooral ook veel fun.

Volop media-aandacht
Het meedraaien op de werkvloer trok ook de aandacht van de media. Diverse landelijke en lokale omroepen hadden belangstelling voor de (Nationale) MeewerkWeek. Onder andere Nieuwsuur, NU.nl en Omroep Brabant besteedden aandacht aan het initiatief. Ook CSU-medewerkers zelf maakten actief gebruik van social media en vlogden over hun meewerkervaringen. Voor een inkijkje in de meewerkkeuken bekijk de vlogs van Elke de JongCarola Put en Lydia Gerrits.

Wilt u als bedrijf in 2018 ook deelnemen aan de Nationale MeewerkWeek? Houd dan de site www.nationalemeewerkweek.nl in de gaten voor meer informatie.

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Altijd scherp op het laatste nieuws? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van CSU.