Home > Nieuws > 12e editie CSU MeewerkWeek van start

12e editie CSU MeewerkWeek van start

Dinsdag 15 November 2016

Voor het twaalfde achtereenvolgende jaar organiseert CSU de MeewerkWeek. Tijdens deze week, die plaatsvindt van 14 tot en met 18 november, werken directie, management en kantoormedewerkers een dagje mee met hun schoonmaakcollega’s om zo betrokkenheid met en waardering voor de medewerkers op de werkvloer te tonen.

Naast medewerkers een duidelijk beeld te geven van wat zich op de werkvloer afspeelt, houdt de CSU MeewerkWeek medewerkers ook alert op de dagelijkse processen, logistiek en andere zaken. Dat zorgt voor meer begrip voor elkaar en het sneller signaleren en doorvoeren van eventuele verbeterpunten. Daar plukt niet alleen CSU de vruchten van, opdrachtgevers profiteren hierin mee.

Directievoorzitter op de werkvloer
John van Hoof, voorzitter Raad van Bestuur van CSU, beet vorige week het spits alvast af. Afgelopen donderdag hielp hij zijn collega’s van CSU Hotel Services een ochtend mee op de werkvloer bij de housekeeping van Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. John van Hoof: ‘CSU Hotel Services is een fors onderdeel van ons bedrijf met mooie toonaangevende opdrachtgevers waaronder Grand Hotel Huis ter Duin. Hier meewerken was een bijzondere en leerzame ervaring. In de gezamenlijke dagstart kwamen de bijzonderheden aan bod. De werkzaamheden zelf dienen door de hoge kwaliteitsnormen zeer secuur en gestructureerd uitgevoerd te worden. Prachtig om de betrokkenheid, enthousiasme en de zorgvuldigheid te zien waarmee onze medewerkers werken. Zij zorgen iedere dag weer voor een optimale housekeeping en hospitalitybeleving bij de gasten.’

CSU Hotel Academy
De samenwerking met Huis ter Duin is onlangs verder uitgediept met het starten van The CSU Hotel Academy. Dit bijzondere gezamenlijke initiatief is erop gericht werklozen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kennis te laten maken met werken binnen de housekeeping. Binnen deze Academy bieden CSU en Grand Hotel Huis ter Duin middels een brede introductie deelnemers inzicht in wat het werk, de werkomgeving en de opleiding echt inhouden. Dit neemt onduidelijkheden weg bij de potentiële medewerkers, wat de continuïteit en de kwaliteit van de dienstverlening en de gastbeleving bevordert. John van Hoof liep ook daarin mee: ‘Mooi om te ervaren hoe vanuit het gezamenlijke perspectief van Huis ter Duin en CSU deelnemers meekrijgen hoe ze vanuit de goede introductie leren handelen in de geest van de klantwensen.’

De CSU MeewerkWeek
Door medewerkers mee te laten lopen in de core business van de organisatie, blijven zij betrokken bij het werk en de mensen op de werkvloer. Het initiatief van de CSU MeewerkWeek sluit perfect aan bij de Code Verantwoordelijk Marktgedrag dat respect voor schoonmakers en hun vak stimuleert. Het is een van de vele concrete initiatieven waarmee CSU invulling geeft aan de uitgangspunten van de Code en zijn voortrekkersrol bij het sociaal en duurzaam inzetbaar houden van mensen. 

Meer informatie
Woordvoerder
Erwin Vos

Manager Marketing & Communicatie
Erwin.Vos@csu.nl
06 13227833

Nieuwsbrief

Altijd scherp op het laatste nieuws? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van CSU.