Ben je een student of ondernemer met een innovatief idee voor de facilitaire branche? Weet jij een positieve impact te maken, maar kun je wel een kick-start gebruiken? Deel je idee met ons en maak je plannen werkelijkheid!

Innovatie prijs 2019.

De CSU Innovatie Award is een succesversneller en brengt impactvolle innovaties direct in de spreekwoordelijke volgende versnelling. 

Schrijf je nu in en maak kans op een investeringsbedrag van € 10.000,- en professionele begeleiding. Denk aan coaching, toegang tot relevante netwerken en een marketing-boost om het idee goed in de markt te kunnen zetten.

Wie weet sta jij op 7 oktober jouw idee live te pitchen op het circuit van Zandvoort, en win je op 14 november de CSU Innovatie Award 2019. Ga ervoor en schrijf je ook in met jouw originele idee!

 

Innovatie Award

 • Ben jij ondernemer of student met een innovatief idee?
 • Is jouw idee toe aan de volgende stap?
 • Is jouw idee toepasbaar in de facilitaire branche?
 • Maak jij positieve impact met jouw idee?
 • Overtuig ons en doe mee!
 • Schrijf je in vóór woensdag 11 september

Succesversneller

 • Ontvang een investeringsbudget van
  € 10.000,-
 • Krijg professionele begeleiding
 • Stap in een nieuw netwerk van mogelijkheden
 • Laat je coachen
 • Een marketing-boost voor jouw idee 
 • Jouw idee in de volgende versnelling!

Zo gaat het in zijn werk.

1. Je schrijft je in

Inschrijven voor de CSU Innovatie Award is heel eenvoudig, via het inschrijfformulier doorloop je vijf eenvoudige stappen. Je vult je gegevens in, je omschrijft jouw idee op basis van vier criteria - originaliteit, impact, toepasbaarheid en ondernemerschap - en voegt je persoonlijke motivatie toe. Na controle verzend je je inschrijving. Jouw inschrijving is gelukt en definitief als je zelf ook per e-mail een bevestiging hiervan hebt ontvangen. Tot en met 11 september 2019 is het mogelijk om jouw idee aan te melden!

2. Je wordt genomineerd

Een stap verder. Alle inschrijvingen en motivatievideo’s worden beoordeeld aan de hand van de gestelde criteria.
Uit alle inzendingen selecteert de vakjury zes genomineerden. Zij krijgen op woensdag 25 september bericht, dat ze hun innovatie idee live mogen gaan pitchen op het Circuit van Zandvoort: dé spot waar versnelling en succes centraal staan. 

3. Je houdt je pitch

Ben je één van de zes gelukkigen? Tijd om je idee live te pitchen aan onze vakjury. Deze live-pitch zal plaats vinden op maandag 7 oktober op een ontzettend gave locatie: het Circuit van Zandvoort! Jouw pitch wordt opgenomen en daarna gepubliceerd. Van 10 t/m 17 oktober kan iedereen via deze website stemmen op jouw idee. De publieksfavoriet wordt één van de drie finalisten. De andere twee worden door onze vakjury gekozen.

De finalisten worden op maandag 21 oktober geïnformeerd. 

4. Je komt naar de uitreiking

Nu wordt het echt spannend. Op donderdagavond 14 november vindt in de Efteling het finale spektakel plaats. Deze avond wordt de succesversneller uitgereikt. De inzending met de meest onderscheidende innovatie wint na beoordeling door de jury de CSU Innovatie Award 2019!

5. Je wint de award!

Wie weet! Eerst maar even inschrijven met jouw innovatie voor de facilitaire branch. We kijken er naar uit om jouw originele idee te ontvangen.

Breng jouw innovatie in de volgende versnelling en schrijf je in!

Criteria.

De CSU Innovatie Award biedt start-ups en jonge ondernemers een podium om originele, innovatieve ideeën te delen. Denk hierbij aan productontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI), augmented reality (AR) of virtual reality (VR). Slimme online producten (The Internet of Things) waarbij technologieën als mechatronica, robotica, big data, blockchain of algoritmes worden gebruikt. Of innovaties waarbij de nadruk ligt op het menselijke aspect, de human touch. 

Innoveren is wat ons betreft continu zoeken naar de optimale balans tussen high tech en high touch. Onze focus ligt op innovaties, die een positieve impact hebben op onze samenleving. Vernieuwende ideeën waarmee we Nederland gelukkiger, gezonder en gastvrijer kunnen maken.

Deelname is mogelijk voor start-ups, jonge ondernemers en studenten, vanaf 18 jaar, met een innovatief idee (waarvan je eigenaar bent en blijft) dat toepasbaar is in de facilitaire branche. De vakjury beoordeelt inschrijvingen op vier hoofdcriteria die je ook tijdens het inschrijfproces tegenkomt.

Originaliteit

(score telt 35% mee)

 • Is jouw innovatie origineel of origineel binnen de facilitaire branche?
 • Wordt dit idee al in een andere markt toegepast?
 • Wat is het verschil met bestaande producten en diensten?
 • Welk probleem in de facilitaire markt los je op?
Impact

(score telt 35% mee)

 • Wat is de impact op de facilitaire branche?
 • Hoe revolutionair is je idee?
 • In welke mate verbetert het de werk- leefomgeving?
 • Hoe omschrijf je de impact op technologisch of social (Human, Healthy, Happy) vlak?
Toepasbaarheid

(score telt 15% mee)

 • Is je idee concreet en tastbaar?
 • Hoe haalbaar is je idee in de facilitaire branche?
 • Zijn er al gebruikers voor je product/dienst?
 • Op welke manier is je idee schaalbaar?
Ondernemerschap

(score telt 15% mee) 

 • Waarom wil je dit product of dienst op de markt brengen?
 • Wat is je missie en wanneer ben je succesvol in wat je doet?
 • Wat is je plan voor de komende jaren?
 • Waar ligt je kracht?

Inschrijven.

Schrijf je nu in 4 eenvoudige stappen in:

Inschrijven

Let op: Alleen volledig ingevulde formulieren worden in behandeling genomen. De jury kan aanvullende informatie bij je opvragen tijdens het beoordelingsproces.

Data.


24 juni | start inschrijving

11 september | deadline inschrijven
25 september | bekendmaking zes genomineerden

7 oktober | live pitch Circuit Zandvoort
21 oktober | bekendmaking drie finalisten
14 november | uitreiking in De Efteling

Innoveren is continu zoeken naar de optimale balans tussen high tech en high touch

De jury.

Alle inschrijvingen worden door een onafhankelijk vakjury beoordeeld. Stuk voor stuk professionals met veel ervaring in de branche, een groot (maatschappelijk) netwerk en een duidelijke visie op innovatie. De jury kijkt naar originaliteit, impact, toepasbaarheid en ondernemerschap. De juryleden hebben allemaal een Non-Disclosure Agreement getekend.

 

Marjolein ten Hoonte
Directeur Arbeidsmarkt
en MVO bij Randstad Groep Nederland

Marjolein kan bogen op 20 jaar ervaring binnen het werk- en onderzoeksgebied arbeidsmarkt vanuit diverse rollen op directieniveau. In haar functie analyseert zij trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en onderhoudt zij nauwe contacten met zowel werkgevers- als werknemersorganisaties, de politiek en het bedrijfsleven.

Daarnaast geeft zij regelmatig colleges, is Member of the Advisory Board voor de Webster University; lid van de commissie arbeidsmarktpolitiek VNO-NCW; bestuurslid van Stichting Axios AJAX Challenge; bestuurslid Stichting Management Studies (SMS); lid Adviesraad van het Human Capital Netwerk (HCNetwerk) Noord-Holland van VNO-NCW; lid Comité van aanbeveling bij Digitale Overheid en lid Raad van Toezicht CINOP.

LinkedIn

Lees meer

Sander Koop
Directeur ArrangeGroup

Sander is één van de oprichters van ArrangeGroup. Vrij direct na zijn studie is hij het ondernemerschap ingerold. ArrangeGroup is een Facility Management bedrijf, opgericht in 2000 en inmiddels uitgegroeid tot een facilitair ondernemershuis met zo’n 250 medewerkers.

Sander ziet enorm veel potentieel in de facilitaire markt. Commercieel en facilitair, maar vooral ook vanuit sociaal en maatschappelijk oogpunt. Sander gelooft sterk in het samenwerken met mensen die willen bijdragen aan een betere en leukere werkomgeving. Professie, talent, authenticiteit, ontwikkeling en geluk staan voor hem centraal.

LinkedIn

Lees meer

Michel Tobé
Afdelingshoofd van de units vastgoed, diensten en documentaire informatie voorziening (DIV) bij Gemeente Capelle aan den IJssel

Michel Tobé is al vele jaren werkzaam als leidinggevende in het brede facilitaire domein. Sinds 2016 is hij afdelingshoofd van de units vastgoed, diensten en documentaire informatie voorziening (DIV) binnen de Gemeente Capelle aan den Ijssel. Ook zet hij zich in voor FMN (Facilitair Management Nederland) als bestuurslid.

Michel vindt het belangrijk om te helpen het vakgebied verder te brengen en mensen, partijen te verbinden en gezamenlijk te laten groeien. Hij haalt energie uit het ontwikkelen van mensen, het organiseren van verandering en vormen van facilitaire teams.

LinkedIn

Lees meer

Vincent Gravesteyn
Managing Director bij Walvis Participaties, een Nederlandse Venture Capital technologie investeerder.

Walvis is een Venture Capital onderneming opgericht in 2012. Vincent Gravesteyn (1970) is hier Managing Director. Vincent is een investeerder in risicokapitaal in Nederlandse internettechnologiebedrijven. Daarnaast bekleedt hij zetels van verschillende internationale Raden van Commissarissen.

Vóór Walvis was Vincent meer dan 20 jaar ondernemer in de internetsector. Hij heeft meerdere bedrijven opgericht, overgenomen en in een aantal geïnvesteerd. In 2009 ontving hij de Deloitte Technology Fast 50 Sustainable Grower Award. In 2010 en 2011 was hij voorzitter van de jury van de Deloitte Rising Star.

Vincent is overgestapt van ondernemer naar investeerder om ondernemers te helpen met zijn enorme schat aan ervaring op het gebied van marketing en technologie.

LinkedIn

Lees meer

Dr. Ferdinand Jaspers
Adjunct-professor ondernemerschap aan de Rotterdam School of Management (RSM) en programmadirecteur bij Erasmus Center for Entrepreneurship (ECE)

Ferdinand Jaspers is adjunct-professor Ondernemerschap aan de Rotterdam School of Management (RSM) en programmadirecteur bij Erasmus Center for Entrepreneurship (ECE). Ook is hij visiting professor bij het MBA-programma van EMLYON Business School.
Hij geeft les in ‘executive education’ en faciliteert masterclasses en bootcamps over ondernemerschap, new business development en ‘entrepreneurial start-up and growth’.

In zijn werk heeft Ferdinand als doel om zogenoemde ‘innovation drivers’ te bekrachtigen: die (informele) leiders die talent in ondernemerschap, processen en bedrijfscultuur naar
een hoger plan willen tillen.

LinkedIn

Lees meer

Mirjam van Lamoen
Familieaandeelhouder CSU
Managing Partner CLAP Regie in Communicatie & Babylon Business Centers
Initiatiefnemer De Ideeënfabriek

Mirjam is Managing Partner van communicatiebureau CLAP en het innotieve flexwerkconcept Babylon. Daarnaast is ze Initiatiefnemer van De Ideeënfabriek in Uden: het zakelijke thuis voor creatieve ondernemers uit de regio. Als pur-sang verbinder en netwerker haalt ze energie uit het samen brengen van mensen. Daarnaast kan ze haar facilitaire talenten kwijt bij 'haar' fabriek.

LinkedIn

Lees meer

Guido Helmerhorst
Chief Growth Officer bij WarpVR

Guido is Chief Growth Officer bij WarpVR. Na zijn studie Bouwkunde in Delft, heeft hij 10 jaar bij KLM verschillende (management) rollen vervult waar hij ook de uitdaging van het trainen in operationele omgevingen ondervond. WarpVR won de eerste CSU Innovatie Award met Warp Studio: het VR training platform waarin interactieve 360° video centraal staat; medewerkers middels levensechte situaties op een effectieve, impactvolle én kosten efficiënte manier trainen.

Guido ziet een toekomst voor zich waarbij een bibliotheek aan ervaringen mensen instaat stelt succesvol te kunnen zijn als mens en professional en helpt bedrijven VR in te zetten om bedrijfsdoelstellingen beter, goedkoper en sneller te realiseren.

LinkedIn

Lees meer

Esmée Ficheroux (juryvoorzitter) 
Lid Raad van Bestuur CSU, portefeuille Commercie, Marketing & Innovatie

“Als verantwoordelijke voor de portefeuille Commercie, Marketing & Innovatie, werk ik samen met mijn collega’s en ketenpartners aan de ambities van CSU. De balans tussen nieuwe technologische toepassingen en de inzet van onze mensen staat daarbij centraal.”

Na meer dan 24 jaar bij Randstad Groep Nederland maakte Esmée in 2016 de overstap naar CSU. Een familiebedrijf waar ondernemend handelen goed geborgd is en de maatschappelijke relevantie hoog. Binnen de Raad van Bestuur van CSU is zij verantwoordelijk voor de portefeuille Commercie, Marketing & Innovatie

Strategisch georiënteerd met oog voor innovatie staat de klantvraag voor Esmée voorop. Daarbij staat voor haar mentaal leiderschap qua ambitie hoger dan marktleiderschap.

LinkedIn

Lees meer

Scherper op morgen.

Bij CSU doen we alles om werken en verblijven steeds makkelijker, fijner, gezonder en socialer te maken. We willen onze klanten verrassen met frisse concepten en innovatieve diensten binnen de schoonmaak. Daarbij zetten we stevig in op sensor based cleaning, robotisering en the internet of things. Wij integreren techniek, data en dienstverlening. Daarbij geloven we in innovatieve co-creatie. Zo is ook de CSU Innovatie Award geboren, genoemd naar onze visionaire oprichter. Hiermee willen we een platform bieden aan jong talent en samen werken aan morgen.

Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy statement | Cookies | Sitemap