Ben je een jonge ondernemer met een innovatief idee dat bijdraagt aan de uitdagingen van nu? Kan jouw oplossing écht impact maken in de facilitaire branche en kun je een kick-start gebruiken? Deel je idee met ons en maak je plannen waar!

CSU innovatie award 2021.

De CSU Innovatie Award is een succesversneller. Het brengt impactvolle innovaties direct in de volgende versnelling. Doe mee en maak kans op een investeringsbedrag van € 10.000,- en professionele begeleiding. Denk aan coaching, toegang tot relevante netwerken en een marketing-boost om het idee goed in de markt te kunnen zetten.

Wie weet kun jij op 13 oktober jouw idee pitchen en sta je op 11 november als finalist op het podium van de CSU Innovatie Award 2021. Ga ervoor en schrijf je in met jouw originele plan!

Juist nu is innovatie waardevoller dan ooit.

Niet alleen in de facilitaire branche, maar in de gehele samenleving ontstaan uitdagingen die we niet hadden verwacht. Ook dit jaar zijn we daarom op zoek naar slimme, duurzame oplossingen die bijdragen aan uitdagingen waar de maatschappij nú mee te maken heeft. De toekomst ziet er anders uit dan we dachten. Dit schreeuwt om vernieuwing. Om innovatieve ideeën waar iedereen wat aan heeft, op korte én lange termijn. Hoe kun je bijvoorbeeld bijdragen aan een goede gezondheid? Of aan economische groei? En welke plek neemt duurzaamheid daar nu in? Juist nu, juist vandaag, kunnen kleine dingen het verschil maken voor morgen.

 

Innovatie Award

 • Ben jij een jonge ondernemer met een innovatief idee?
 • Draagt je idee bij aan actuele uitdagingen in de samenleving?
 • Is je idee toepasbaar in de facilitaire branche?
 • Weet jij ons te overtuigen van jouw positieve impact?
 • Schrijf je in vóór 11 september 2021, 12.00 uur.

Succesversneller

 • Ontvang een investeringsbudget van
  € 10.000,-
 • Krijg professionele begeleiding & coaching.
 • Stap in een netwerk van mogelijkheden.
 • Geef een boost aan je marketing.
 • Zet jouw idee direct in de volgende versnelling!

Wat zoeken we

De CSU Innovatie Award biedt start-ups en jonge ondernemers een podium om originele, innovatieve ideeën te delen. Denk hierbij aan productontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI), augmented reality (AR) of virtual reality (VR). Slimme online producten (The Internet of Things) waarbij technologieën als mechatronica, robotica, big data, blockchain of algoritmes worden gebruikt. Of innovaties waarbij de nadruk ligt op het menselijke aspect, de human touch. Waarbij hospitality of klantervaringen significant verbeteren. Denk aan oplossingen voor een meer inclusieve samenleving, waarbij mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt juist nu betrokken blijven. Meer diversiteit op de werkvloer. Ideeën die ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen.

Innoveren is wat ons betreft continu zoeken naar de optimale balans tussen high tech en high touch. Onze focus ligt op innovaties, die een positieve impact hebben op onze samenleving. Duurzame ideeën waarmee we Nederland gelukkiger, gezonder en gastvrijer kunnen maken. Daarom stimuleren we ondernemers die verder kijken dan vandaag.

Zo gaat het in zijn werk

1. Je dropt je idee bij ons

Laat ons weten wie je bent en deel jouw idee. Op het moment dat we in juni de inschrijvingen openen, ontvang je van ons meer informatie met een link om jouw inschrijving definitief te maken.

2. Je maakt je inschrijving compleet

Inschrijven voor de CSU Innovatie Award is heel eenvoudig, via het inschrijfformulier doorloop je een aantal eenvoudige stappen. Je vult je gegevens in, je omschrijft jouw idee op basis van de criteria en voegt je persoonlijke motivatie toe. Jouw inschrijving is gelukt en definitief als je zelf ook per e-mail een bevestiging hiervan hebt ontvangen.

3. Je wordt geselecteerd

Je hebt je ingeschreven en bent een stap dichter bij de finale! Onze afdeling innovatie beoordeelt alle inschrijvingen. Na een voorselectie vindt een korte online kennismaking plaats met 16 ondernemers. Hieruit worden 12 innovaties geselecteerd, die worden voorgelegd aan onze vakjury.

4. Je wordt genomineerd

De vakjury is aan zet. Op basis van alle criteria worden de geselecteerde innovaties beoordeeld. Zes genomineerden blijven over. Zij ontvangen op 1 oktober bericht dat ze hun innovatie idee live mogen gaan pitchen op 13 oktober op een nader te bepalen locatie.

5. Je houdt je pitch

Ben je één van de zes gelukkigen? Gefeliciteerd! Tijd om je idee live te pitchen aan onze vakjury. Deze live-pitch zal plaats vinden op 13 oktober op een nader te bepalen locatie. Jouw pitch wordt daarna gepubliceerd. Van 25 oktober t/m 4 november kan iedereen via deze website stemmen op jouw idee. De publieksfavoriet wordt één van de drie finalisten. De andere twee worden door onze vakjury gekozen. De finalisten worden op 5 november geïnformeerd.

6. Je staat in de finale

Nu wordt het echt spannend. Op 11 november vindt het finale spektakel plaats tijdens het CSU Hospitality Congres. Op deze dag wordt de award uitgereikt. De inzending met de meest onderscheidende innovatie wint na beoordeling door de jury de CSU Innovatie Award 2021.

7. Je wint de award!

Wie weet… Eerst maar even inschrijven met jouw innovatie. We kijken er naar uit om jouw originele idee te ontvangen.

Deel je innovatie met ons en draag bij aan een mooie, duurzame toekomst!

Criteria

Deelname is mogelijk voor start-ups, jonge ondernemers en studenten vanaf 18 jaar, met een innovatief idee (waarvan je eigenaar bent en blijft) dat toepasbaar is in de facilitaire branche. De vakjury beoordeelt inschrijvingen op vier hoofdcriteria die je ook tijdens het inschrijfproces tegenkomt.

Originaliteit
 • Draagt jouw idee op originele manier bij aan de uitdagingen van nu?

 • Wordt het idee al buiten de facilitaire branche toegepast?

 • Wat is het verschil met bestaande producten, diensten en andere oplossingen?

 • Welk concreet probleem los je op met jouw idee?

Impact
 • Wat is de impact op de facilitaire branche en de samenleving?

 • Hoe revolutionair is jouw oplossing?

 • In welke mate verbetert het de werk- of leefomgeving?

 • Hoe omschrijf je de impact op technologisch, economisch of sociaal vlak (Human, Healthy, Happy)?

Toepasbaarheid
 • Is je idee concreet en tastbaar?

 • Hoe haalbaar is je idee in de facilitaire branche?

 • Zijn er al gebruikers voor je product/dienst?

 • Op welke manier is je idee schaalbaar?

Ondernemerschap
 • Waarom wil je dit product of deze dienst op de markt brengen?

 • Wat is je missie en wanneer ben je succesvol?

 • Wat is je plan voor de komende jaren?

 • Waar ligt jouw kracht?

Inschrijven

We openen de inschrijvingen op 1 juni 2021.

Wil je op de hoogte blijven of je idee alvast met ons delen? Dat kan.
Zodra de lijnen open zijn hoor je van ons en laten we je weten hoe je jouw inschrijving compleet kan maken.

Deel je idee

Data

Start inschrijvingen 1 juni
Deadline definitieve inschrijving 9 september 12.00 uur
Selectiedagen 13, 14, 15 september
Bekendmaking genomineerden 1 oktober
Live pitch 13 oktober
Bekendmaking finalisten 5 november

Finale 11 november

Juist nu, juist vandaag, maken slimme oplossingen het duurzame verschil voor morgen.

De jury

Alle inschrijvingen worden door een onafhankelijke vakjury beoordeeld. Stuk voor stuk professionals met veel ervaring in de branche, een groot (maatschappelijk) netwerk en een duidelijke visie op innovatie. De jury kijkt naar originaliteit, impact, toepasbaarheid en ondernemerschap. De juryleden hebben allemaal een Non-Disclosure Agreement getekend. De jury heeft als taak de 12 geselecteerde ideeën terug te brengen tot 3 finalisten, met uiteindelijk 1 winnaar.

 

Marjolein ten Hoonte
Directeur Arbeidsmarkt en MVO bij Randstad Groep Nederland

Marjolein kan bogen op ruim 20 jaar ervaring binnen het werk- en onderzoeksgebied arbeidsmarkt vanuit diverse rollen op directieniveau. In haar functie analyseert zij trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en onderhoudt zij nauwe contacten met zowel werkgevers- als werknemersorganisaties, de politiek en het bedrijfsleven.

Daarnaast geeft zij regelmatig colleges en lezingen. Is lid van de commissie arbeidsmarktpolitiek VNO-NCW; bestuurslid Stichting Management Studies (SMS); lid Comité van aanbeveling bij Digitale Overheid, Lid Raad van Toezicht CINOP, Lid van de Commissie Werken in de Zorg, Lid Raad van toezicht Verwey-Jonker Instituut, Lid van Commissie Macrodoelmatigheid MBO (CMMBO). Voorzitter van De Nederlandse Uitdaging en Voorzitter van het Nederlands Genootschap voor Sociale zekerheid.

LinkedIn

Lees meer

Sander Koop
Directeur ArrangeGroup

Sander is één van de oprichters van ArrangeGroup. Vrij direct na zijn studie is hij het ondernemerschap ingerold. ArrangeGroup is een Facility Management bedrijf, opgericht in 2000 en inmiddels uitgegroeid tot een facilitair ondernemershuis met zo’n 250 medewerkers.

Sander ziet enorm veel potentieel in de facilitaire markt. Commercieel en facilitair, maar vooral ook vanuit sociaal en maatschappelijk oogpunt. Sander gelooft sterk in het samenwerken met mensen die willen bijdragen aan een betere en leukere werkomgeving. Professie, talent, authenticiteit, ontwikkeling en geluk staan voor hem centraal.

LinkedIn

Lees meer

Michel Tobé
Afdelingshoofd van de units vastgoed, diensten en documentaire informatie voorziening (DIV) bij Gemeente Capelle aan den IJssel

Michel Tobé is al vele jaren werkzaam als leidinggevende in het brede facilitaire domein. Sinds 2016 is hij afdelingshoofd van de units vastgoed, diensten en documentaire informatie voorziening (DIV) binnen de Gemeente Capelle aan den IJssel. Ook zet hij zich in voor FMN (Facilitair Management Nederland) als voorzitter.

Michel vindt het belangrijk om te helpen het vakgebied verder te brengen en mensen, partijen te verbinden en gezamenlijk te laten groeien. Hij haalt energie uit het ontwikkelen van mensen, het organiseren van verandering en vormen van facilitaire teams.

LinkedIn

Lees meer

Vincent Gravesteyn
Vincent Gravesteyn (1970) geniet momenteel van een sabbatical.

Voorheen was Vincent 6 jaar Managing Partner bij Walvis Participaties, een Nederlandse Venture Capital technologie investeerder opgericht door John Fentener van Vlissingen. Vincent investeerde risicokapitaal in Nederlandse internettechnologiebedrijven. Daarnaast bekleedde hij zetels van verschillende internationale raden van Commissarissen.

Vóór Walvis was Vincent meer dan 20 jaar ondernemer in de internetsector. Hij heeft meerdere bedrijven opgericht, overgenomen en in een aantal geïnvesteerd. In 2009 ontving hij de Deloitte Technology Fast 50 Sustainable Grower Award. In 2010 en 2011 was hij voorzitter van de jury van de Deloitte Rising Star.

Vincent is overgestapt van ondernemer naar investeerder om ondernemers te helpen met zijn enorme schat aan ervaring op het gebied van strategie en technologie. 

LinkedIn

Lees meer

Dr. Ferdinand Jaspers
Adjunct-professor ondernemerschap aan de Rotterdam School of Management (RSM) en programmadirecteur bij Erasmus Center for Entrepreneurship (ECE)

Ferdinand Jaspers is adjunct-professor Ondernemerschap aan de Rotterdam School of Management (RSM) en programmadirecteur bij Erasmus Center for Entrepreneurship (ECE). Ook is hij visiting professor bij het MBA-programma van EMLYON Business School.
Hij geeft les in ‘executive education’ en faciliteert masterclasses en bootcamps over ondernemerschap, new business development en ‘entrepreneurial start-up and growth’.

In zijn werk heeft Ferdinand als doel om zogenoemde ‘innovation drivers’ te bekrachtigen: die (informele) leiders die talent in ondernemerschap, processen en bedrijfscultuur naar
een hoger plan willen tillen.

LinkedIn

Lees meer

Mirjam van Lamoen
Familieaandeelhouder CSU
Managing Partner CLAP Regie in Communicatie & Babylon Business Centers
Initiatiefnemer De Ideeënfabriek

Mirjam is Managing Partner van communicatiebureau CLAP en het innotieve flexwerkconcept Babylon. Daarnaast is ze Initiatiefnemer van De Ideeënfabriek in Uden: het zakelijke thuis voor creatieve ondernemers uit de regio. Als pur-sang verbinder en netwerker haalt ze energie uit het samen brengen van mensen. Daarnaast kan ze haar facilitaire talenten kwijt bij 'haar' fabriek.

LinkedIn

Lees meer

Guido Helmerhorst
Chief Growth Officer bij WarpVR

Guido is Chief Growth Officer bij WarpVR. Na zijn studie Bouwkunde in Delft, heeft hij 10 jaar bij KLM verschillende (management) rollen vervult waar hij ook de uitdaging van het trainen in operationele omgevingen ondervond. WarpVR won de eerste CSU Innovatie Award (2018) met Warp Studio: het VR training platform waarin interactieve 360° video centraal staat; medewerkers middels levensechte situaties op een effectieve, impactvolle én kosten efficiënte manier trainen.

Guido ziet een toekomst voor zich waarbij een bibliotheek aan ervaringen mensen instaat stelt succesvol te kunnen zijn als mens en professional en helpt bedrijven VR in te zetten om bedrijfsdoelstellingen beter, goedkoper en sneller te realiseren.

LinkedIn

Lees meer

Patrick Trentelman 
Directeur Spacetime Layers

Ruim zeventien jaar stond hij met veel plezier voor de klas, totdat een van zijn projecten doorbrak. Dat vereiste al zijn aandacht en Patrick ging ervoor! De app die hij ontwikkelde kent inmiddels vele toepassingen en won vorig jaar de CSU Innovatie Award (2019). De spreekwoordelijke kers op de taart! De app bestaat uit een interactieve kaart met lagen die organisaties zelf kunnen beheren. Wat YouTube is voor filmpjes, werd Spacetime Layers voor informatie op locatie.

Patrick blijkt een geboren netwerker en legt naast verbinding tussen mensen ook snel verbinding tussen concepten en mogelijke toepassingen. Zijn passie voor een goed idee combineert hij uitstekend met zijn enorme energie, die aanstekelijk werkt.

LinkedIn

Lees meer

Esmée Ficheroux (juryvoorzitter) 
Lid Raad van Bestuur CSU, portefeuille Commercie, Marketing & Innovatie

Als verantwoordelijke voor de portefeuille Commercie, Marketing & Innovatie, werkt Esmée samen met preferente klanten en ketenpartners aan de ambities van CSU. Met een sterk team van collega’s uit verschillende vakdisciplines en achtergronden, zijn ze voortdurend op zoek om de veranderende marktvraag te vertalen naar relevante oplossingen. De balans tussen nieuwe technologische toepassingen en de inzet van mensen staat daarbij centraal.

Na meer dan 24 jaar bij Randstad Groep Nederland maakte Esmée in 2016 de overstap naar CSU. Een familiebedrijf waar klantgericht ondernemen goed geborgd is en de maatschappelijke relevantie hoog op de agenda staat. Binnen de Raad van Bestuur van CSU is zij verantwoordelijk voor de portefeuille Commercie, Marketing & Innovatie.

Strategisch georiënteerd met oog voor innovatie staat de klantvraag voor Esmée voorop. Daarbij staat voor haar mentaal leiderschap qua ambitie hoger dan marktleiderschap, vanuit het geloof dat je met je marktpositie en omvang echt moet bijdragen aan je omgeving.

LinkedIn

Lees meer

Scherper op morgen.

Als voortrekker van de facilitaire branche innoveert CSU proactief op allerlei terreinen. CSU is altijd op zoek naar manieren om wend- en weerbaar te blijven. Een eigenschap die zeker in deze tijd, van ongekende waarde is. Daarbij geloven we in innovatieve co-creatie. Zo is ook de CSU Innovatie Award geboren. Hiermee willen we een platform bieden aan jong talent en samen werken aan morgen.