Home > Innovatie > Nationale Facilitaire Benchmark

Nationale Facilitaire Benchmark


CSU nodigt facilitair verantwoordelijken uit om deel te nemen aan ons vierde benchmarkonderzoek

Nieuwe technologieën, Covid-19 en waarde gedreven veranderingen hebben in veel organisaties tot een andere invulling van facility management geleid. Wat zijn de onderwerpen op de agenda in 2022? 

Met de Nationale Benchmark Facilitaire Innovatie 2022 onderzoeken we hoe facility management de werkplekken inricht tot een omgeving waar mensen zich fijn voelen en goed kunnen presteren, de tools faciliteert om optimaal samen te kunnen werken en de klantbeleving verbetert door FM-processen. Een optimale (eind)gebruikersbeleving is essentieel en moet het uitgangspunt zijn om te komen tot een juiste inrichting van de dimensies binnen FX (Facility Experience).

Deze 4 dimensies van de Facility Experience zijn:
• Fysieke omgeving: inrichten van werkplekken en de verschillende faciliteiten om samen te werken, creëren, relaxen etc.
• Technologie: de tools, connectiviteit en infrastructuur om optimaal te kunnen werken.
• Sociale omgeving: een omgeving waar mensen zich fijn voelen en kunnen presteren.
• FM Processen: ondersteunende processen ter verbetering van de klantbeleving.


Binnen 10 minuten weten waar jij staat ten opzichte van vakgenoten?

Het beantwoorden van de vragenlijst kost u slechts 10 minuten. Als dank voor uw deelname ontvangt u direct na het invullen van de online vragenlijst inzicht in hoe uw antwoorden zich verhouden ten opzichte van vakgenoten. 

Ik doe mee


Het rapport met de complete resultaten van de Nationale Benchmark Facilitaire Innovatie 2022 presenteert CSU begin februari. De resultaten van dit onderzoek kunt u gebruiken om de volgende stap te zetten in de vernieuwing van Facility Management binnen uw organisatie, om uw Facility Experience te verbeteren.


Benchmarkrapport 2021 

De resultaten van het benchmarkrapport 2021 bekijkt u in deze korte video

We leerden dat thema’s als kostenmanagement (65%), veiligheid en gezondheid (62%) en bedrijfscontinuïteit (60%) topprioriteit zijn geworden voor facility management. Ook bleek dat ruim 70% van Facilitair Nederland worstelde op het vlak van smart buildings en hoe hierop het beleid te formuleren. Hoe zit dat dit jaar?